Ännu kallare

2018-11-26

Temperaturen har nu sjunkit ytterligare och i natt var det neremot 8 -12 minus och i morse var det – 3 men det kändes kallare. Tror det beror på att luften är fuktig här på grund av närheten till Viskan. Kortade av promenaden i morse lite för jag frös.

Vid 12 tiden körde vi till Kinna och MM vilket är vår favorit ICA sedan ett bra tag tillbaka, flera år faktiskt. I dag så var det extrapris på clementiner endat 10:- för ett nät på 1 kg. Dom var små men mycket goda och söta och dessutom så var dom lättskalade och kärnfria. På ICA kortet så fick man som gåva ett nät med apelsiner och det var ju inte så dumt. Men vad små apelsinerna är när man jämför med dom apelsiner som vi köper när vi är söderut.

Vi körde sedan till Sörlings, dom som klädde om soffgrupp och stolar i vår husbil. Det var något som hade hänt i ena hörnet på passagerarstolen och det fixade dom till på en kvart. Kostade inget, dom kallade det för serviceåtgärd och jag hade faktiskt inte räknat med något annat ifrån detta mycket serviceinriktiga företag.

Sedan körde vi mot Seglora men först blev det ett stopp i Rydal, och ingen post. En stund senare så parkerade vi på vår plats på campingen.

För 6 år sedan så kom vi till Albufeira för första gången och det kommer det att handla en del om nu.

2012-11-26

Någon städning av området blev ju inte gjort under natten och tivolit och några stånd fanns kvar. Det var otroligt mycket skräp på marken och det är vad man kan förväntas efter en marknad.

Vädret var mulet och det duggade lite lätt. Jag tog en promenad till stan och strosade längs med vattnet och titta lite på båtarna. Efter en lagom lång stund så vände jag och tog samma väg tillbaka.

Vi bestämde oss för att fika innan vi körde. Våra grannar kom och sa hej och hoppas vi ses. Vid tolvtiden så var vi klara för avfärd och då hade det påbörjats städning och tivolit var på väg därifrån.

I dag så blev det ingen motorväg utan vi valde väg N125 en parallellväg. Den går, som småvägar oftast gör, genom den massa samhälle av varierande storlek. Tidvis så var beläggningen rätt så dålig och det var skakigt.

När vi närmade oss Albufeira så tog vår navigator oss på en liten extra sväng vilket inte är helt ovanligt. Kom in på en väldig smal väg och i en kurva så kom det en mindre lastbil och vi såg inte varandra förrän det nästan var försent. Nu hade vi mycket låg hastig, nästan bara styrfart, så vi stannade snabbt. Lastbilen backade en liten bit och så kom vi förbi varandra.

Efter ytterligare några minuter så kom vi fram till ställplatsen Parque da Palmeira som ligger strax utanför centrum. Det är en stor plats med inrutade platser och vi valde ut en plats.

Det finns toalett, dusch, el och WiFi (som är rätt så svajigt) på platsen och det ingår i dom 7 € per dygn som det kostar. Sen så är tredje dygnet grattis och därefter betalar man 6 €. Det finns tvättmaskin och torktumlare att hyra och det är fina och moderna maskiner. 

Marken var lite lös och det blev några spår i gruset när hjulen snurrade lite för mycket.

Här står det en hel rad med husbilar från Sverige och en hel del gamla bekanta. Vi såg att den svensken som vi träffade i Lagos var där och sedan så kom danskarna också.

Innan gick vi en sväng i närområdet för att se oss omkring lite så pratade vi lite med några av svenskarna som står här. Någon har stått här i ett par veckor, någon ännu längre och tänker stanna kvar tills i januari.

I trädet högt där uppe satt en stackars liten katt som förtvivlat jamande efter hjälp. Brandmännens stege räckte inte långt och när mannen närmade sig så fortsatte katten så långt ut som den kunde komma på en gungande gren. Brandmännen plockade bort stegen och åkte iväg och sedan så vet jag inte vad som hände. Jag hoppas att den lilla katten klarar sig.

Ifrån området strax utanför ställplatsen.

På hemvägen kunde jag bara inte gå förbi dom vackra blommorna i trädgårdarna utan att ta en bild. Det är härligt att i november kunna njuta av blomsterprakt.

Eftermiddagen blev lite solig och det var rätt skönt fast lite svalt. Men vad gör det här finns i alla fall ingen snö, slask och minusgrader.

Hasse tog en tur på sin cykel till en Lidl butik i närheten och kom hem med allt som stod på inköpslistan, han hade tagit den med sig klok som han är (ibland).

Till middag i kväll så blev det en sallad med räkor, kokt ägg, musslor, majs, tomater och massor av fräsch grönsallad. Majonnäs och en god dressing ville vi ha till. Vitt vin passar ju bra till så det blev det ett glas.

Internetuppkopplingen upphörde sedan helt så Hasse tog sin dator och gick bort till receptionen. Där fick han hjälp med det som dom hade ändrat om och nu så blev det så mycket bättre.

I kväll så lyssnar vi på svensk radio och jag spelar lite olika spel på nätet. Har det hur trevligt som helst. Området är upplyst och man behöver inte riskera att gå och snubblar på grund av bristande belysning.

Ska bli roligt i morgon att promenera i nya omgivningar.

Men här i Seglora 2018 så blir det bara den vanliga promenaden i morgon och den blir troligtvis lika kall som den var i morse.