Hur som helst så blev vi kvar i Kinna

2018-11-20

Morgonen började med sol i från en nästan molnfri himmel. Det var bara 2 plus och hade helt klart varit några minus i natt. Eftersom vi hade en liten sovmorgon i dag så kom Zacko och jag inte ut på vår promenad förrän vid niotiden. Det var roligt att promenera i Kinna idag. Eftersom vi var lite senare än vad vi brukar vara så var det rätt så livligt på stan. Mötte några trevliga människor med hund som vi stannade och pratade med. Zacko pratade med vovvarna och jag med vovvarna ägare. Det var faktiskt mycket givande samtal tyckte jag. Även Zacko verkade nöjd.

En bild ifrån trevliga Kinna

Det blev lite mulet senare på dagen men då höll solen på att gå ner så vem brydde sig.

Vi hade bara tänkt att vara här i Kinna en natt men dagen gick alldeles för fort och vi bestämnde oss för att stanna en natt till. Så kan det bli i det fria husbilslivet.

”Falco” av Mons Kallentoft & Anna Karolina har jag läst nu. Mycket våld och mycket blodiga och grymma avrättningar. Så grymma att jag faktiskt mådde väldigt illa ett tag när jag läste det. Fattar egentiligen inte varför jag läser det. Kanske för att vara glad för den lugna och ”normala” värld som jag lever i. Men det var en mycket bra story story som var otroligt spännande. Ser fram emot nästa bok med Zack och Denize och deras kolleger på deras station. Slutet var ju bara så bra.

Så tar jag en tripp tillbaka till det underbara året 2012.

2012-11-20

Det var sol på morgonen och lite mer vind än i går och temperaturen var 13 plus. Jag hoppades att jag skulle slippa obehagliga överraskningar i dag men det gjorde jag inte. Gick där i godan ro på en liten gata och plötsligt ifrån ingenstans kommer en schäferhund modell större vilt springande och ställer sig mellan mig och Zacko och skäller. Raggen på ryggen står rakt upp. Jag bara skriker rakt ut och får kalla kårar över hela mig. Jag viftar frenetiskt med båda armarna och forsätter att ropa till honom. Till min stor glädje så lommade han iväg tillbaka därifrån han kom efter först ha skällt lite varnande en gång till. Sedan så var det lugnt.

Gick i en annan del av stan och här var det en del bygge som totalt har avstannat. Har sett det på fler ställen i Portugal. Ekonomin är väl i botten efter vad jag har förstått.

Finns också gott om färdigbyggda fina hus som söker efter ägare.


Husbilarna står vackert här med fin utsikt och ändå ligger staden precis intill.

Molnen drog in och vinden ökade något. Vi beslöt oss för att köra 2 mil norrut till Sines. Vi stod där utanför på en grusplan vid havet när vi var här våren 2011 när vi var på väg hemåt och tyckte det var en hyfsat bra plats. Närmsta vägen dit var mycket skakig och skumpig och smal. Den går väldigt fint längs med havet och vi såg att det fanns en hel del ställe där man kunde parkera med husbil om man det ville.

När vi kom fram till grusplanen så körde vi dit och parkerade och gick ut. Det luktade inte så bra utan stank olja. Tydligen så finns det något ställe i närheten där olja raffineras. Vi bestämde oss för att inte stanna kvar. Platsen var absolut inte tilltalande, kändes långt bort i ingenstans.

Vår internettid var dessutom på väg att ta slut så vi behövde fylla på. Efter en koll på Agda så skulle det finnas ett köpcenter inte så lång härifrån i Sines. Vi körde dit och hittade en parkeringsplats och tog en promenad. Hitta utan större problem en TMN butik där köpte mer internettid. Här var ingen kö och det gick snabbt och smidigt.

Körde sedan bort till en gata ner mot havet och parkerade och funderade på om vi skulle stanna eller inte. Vi bestämde oss för att köra tillbaka till Porto Covo. Vägen som det var tänkt att vi skulle ta var avstängt och omkörseln såg allt annat än tilltalande ut. Gjorde en u-sväng och körde samma väg tillbaka.

När vi hade kommit ut ur stan så såg jag en skylt med en bild som pekade mot fiskehamnen. Vi körde då dit för att titta och det var inte så mycket att titta på. Men helt plötsligt så upptäcket vi att vi hade kommit fram till andra sidan av omkörseln och här kunde vi inte vända. Det var bara att fortsätta upp för den branta backen och sen kom vi inte ner på andra sidan som vi trodde utan hamnade på några smala, trånga vägar. Efter en halvtimmes rundtur så lyckades vi återigen lämna staden och var på väg tillbaka till Porto Covo. Ville helst inte komma på samma skumpväg men det gjorde vi. Den är ju i alla fall vacker med sin charmerande utsikt över havet och en del härliga sandstränder.

När vi kom fram så körde vi bort till parkeringen där vi stod först. Kändes nästan som att komma hem!

Spansk potatisomelett med knaperstekt bacon, lingonsylt, skivade tomater och lök blev det till mat ikväll. Inget fel på den maten.

Lugn kväll och vi lyssnade färdigt på talboken som hade ett rafflande och spännande slut. Kopplade upp mig och läste lite på klubbsidan och några tidningar. Tittade som vanligt in på FB för att kolla vad familj och vänner sysslar med. Roligt att kunna följa med lite vad som händer hemma i Sverige.

Det var en dag till ifrån 2012. I kväll så är det buskallt och minusgrader i Kinna. Inte något väder som vi gillar. Men nu gäller det att gilla läget. Vi har det varmt och skönt i husbilen och lyssnar på radion och har en trevlig kväll.

2 reaktioner till “Hur som helst så blev vi kvar i Kinna”

  1. Och fy för minusgrader! Vi har inte det bästa vädret i Malaga nu, men det är åtminstone väldigt mycket bättre än i Sverige. Vi klagar verkligen inte, även om jag ser fram emot liiite varmare. Tillbakablickarna är trevliga!

    1. Vid denna årstid är det alltid bättre väder på Iberiska halvön brukar vi konstatera.
      Roligt du gillar att kolla på resan från 2012.

Kommentarer inaktiverade.