Blir bara mörkare nu

2018-11-21

Vår utetermometer visade på 5 plusgrader men det kunde knappat stämma för det kändes kallare, tror det bara var 2 – 3 plus. Mulet och det var ingen vind. I dag tog vi en promenad till Häljdalen, en trevlig liten park. Mötte en dam med en liten svart dvärgpudeltik och det tyckte både jag och Zacko var trevligt. Stannade en liten stund och pratade.

På eftermiddagen så tyckte vi att det var dags att köra. Stopp i Rydal för att kolla postfacket och passade på att hämta en påse med två tomtar och en liten mini adventsljusstake som drivs med batter. Den får plats i fönstret. Det är alla julsaker som vi har.

Fortsatte sedan till Seglora och där parkerade vi på ”vår” plats. Sedan så föll mörkret snabbt över oss. Knappt varit ljus på hela dagen.

Fortsätter med Portugalresan för 6 år sedan alltså 2012.

2012-11-21

Soldis och svag vind, 14 plus. Det blev en lugn promenad utan obehagliga överraskningar. Vi kände sedan att det var dags att lämna lilla trevliga Porto Covo för denna gång och körde söderut.

Tyckte att vi kände igen oss på vägen som vi körde på ner till Vila Nova de Miltones. Det stämde för vi hade kört här några dagar tidigare när vi hade kommit fel. Vi kom fram efter en halvtimmes körning och husbilsplatsen visade sig vara en campingplats. Det fanns t o m två. Vi kunde tänka oss en camping för dom låg centralt men det var hundförbud på båda så det blev inget med det.

Det skulle finnas en grusplan vid stranden och vi körde dit och där fanns det en bom med höjd 2.50 så där kunde vi inte stå. Parkerade längs med en trottoar för att fika och hitta något annat ställer att köra till.

Efter lite letande på navigatorn så hittade Hasse ett ställe ca 7 mil söderut som heter Carrapateira och det är en plats vid havet. När vi skulle ta oss ut ifrån Vila Nova de Miltones så tyckte Agda att vi skulle ta en rundtur på stans otroligt smala gator. Här gällde det att hålla reda på både bredd och höjd, parkerade bilar och folk.

När vi kom ut ur staden så körde vi mot Carrapateira. Det blev långa 7 mil för det gick inte fort. Många samhällen av olika storlek och utseende passerade vi igenom. En sak hade dom gemensamt och det var att det fanns bar och kafé i alla. Lite bergskörning gick inte att undvika i dag, vägen slingrade sig uppåt och sedan åter neråt. Till slut så skulle vi köra ut på en mycket smal väg och som tur var fick vi inte fick möte på den.

Trodde att det skulle vara helt öde ute på surfarnas paradis men det var det inte. Vädret var bra och vi gick en sväng med kameran.

Fanns en del husbilar här och några var lite annorlunda. Dessutom så fanns det en svensk husbil och här och det var klubbkamrater i HBK. Vi pratade lite med dom om var vi/dom hade varit och var vi/dom skulle. Dom var på väg norrut och vi var på väg söderut. Trevligt att träffa landsmän, det var ett tag sedan.
Här står vi med en härlig utsikt.

Omgivningar är mycket vackra med havet på ena sidan och bergen på andra sidan. Det finns en del trätrappor som man kan gå på för att ta sig upp och ner på stranden.

Zacko busade på sandstranden. 

Stuvad spetskål med god grovmald köttfärs. Tog hälften av köttfärsen och formade till en rund form som skulle passa i dubbeljärnet. Hackade lök och några vitlöksklyftor, saltade och pepprade lite, tryckte ner det i färsen och lade den andra hälften ovanpå och lade ner det hela i järnet. Där fick det steka en stund och vändes efter halva tiden. Kokt potatis serverades också till. Det smakade bra och inget blev kvar. Av kålen så blev det också en sallad med lök och tomat.

När mörkret föll så blev det väldigt svart. Inte nån belysningsstolpe så långt ögat kunde se. Men vi har ju själv belysning både och inne och ute och dessutom både pannlampa och ficklampa vilket behövdes när det var dags att ta ut Zacko.

Lyssnade även i kväll på talbok en stund och det var som vanligt trevligt. Lite senare på kvällen övergick vi till att istället lyssna på vågornas brus samt några envetet skällande hundar.

Här i Seglora blir vi nog kvar några dagar och nätter nu. Här behövs det också både ficklampa samt reflexväst.