Så kallt i dag

2018-11-18

Dagen började med växlande molnighet och en hel del sol, svag kall vind och det var 5 plus. Men sedan så tog molnen över och täckte hela himmlen. Började blåsa lite mer och det blev mycket kallare. Skönt att komma in i värmen igen efter promenaderna med Zacko.

Hände sedan absolut ingenting , här är det händelselöst.

Varför inte fortsätta med ytterligare en dag ifrån Porto Covo.

2012-11-18

Så var det äntligen blå himmel och sol igen fast det var rätt så blåsigt och 14 grader varmt.

Gick en sväng mellan husen och det blommar väldigt fint på sina ställen.

Kom sedan ner till vägen ovanför stranden som ser väldigt fin ut. Det finns en lång, och i mina ögon, mycket brant trappa ner dit. Tog några fler smågator och sedan gågatan för att komma tillbaka till husbilen. Hasse hade varit och handlat frallor och vi förvånades över att så gott som alla affärer hade öppet i dag.

Bestämde oss för en promenad på stan och njuta av solen. Det hade börjat blåsa lite mindre nu. Jag hade ju tittat på två väskor i ett skyltfönster så nu jag in och kollade lite mer. Dom väskorna som jag gillade fick jag inte ner min plånbok i, tur jag testade.

Efter en stunds letande så hittade jag denna väska lite bakom några andra och den ville jag ha. Var inte helt billig men det var rätt så många år sedan jag sist köpt en väska. Nyckelhållaren fick jag med som present. Materialet är kork och ett förnybart material.

Denna hund brukar ligga i dörren till kaféet på andra sidan men när solen lyser så lägger han sig där intill husväggen och njuter i värmen.

Vi kom förbi en lustig maskin som stod utanför en affär. Det var en popcornmaskin och vi har aldrig sett en sådan tidigare. Självklart så måste Hasse prova den, han gillar popcorn vilket inte jag gör. Stoppade i mynten, sedan så fick han ta en platt pappkartong och vika upp och sedan ställa på plats i avsett fack. Väntade någon minut och så kom nypoppade popcorn ner i kartongen. När den var full så stannade maskinen och Hasse tog ut den och såg barnsligt glad ut. Vi stod faktiskt och småflinade under hela proceduren (vi är lättroade.)

Vinden avtog mer och mer och det började bli riktigt skönt nu. Det blev en del promenerande i närområdet vilket inte Zacko hade något emot.

Några rejäla skivor färskt fläsk hade hamnat i Hasses inköpskorg i dag och dom stekte jag till middag. Kryddade på rätt så rejält med salt och vitpeppar. Serverades med kokt potatis och löksås med mycket lök. Smakade så gott och det blev bara en liten potatis kvar plus en del svål. Detta la vi bredvid soptunnan så att dom lösspringande hundarna fick lite mat. Dom verkar ju i och för sig inte särskilt magra utan verkar att må rätt så bra.

Kvällen blev en repris av i går.

Så var det för sex år sedan och det var så underbart då och där. I morgon i nutid så har vi tänkt köra en liten sväng. Zacko fryser och jag ska köpa ett värmande täcke till honom i djuraffären vid MM i Kinna. Vi har ju inte varit i kylan på vintern på en hel del år.