Tillbakablick till Porto Covo 2012

2018-11-17

Nu var det en grå morgon igen. Milt och 8 plusgrader och vindstila. Vanliga promenaden och mötte bara en mäniska som också var ute och promenerade. För övrigt så bor han i en husvagn på campingen.

I dag så hände det grejor här. Kom hit en husvagn och en husbil och parkerade. Ja, det var allt. Så lugnt är det här att när det kommer två ekipage och parkerar så ”händer” det något.

Men nu så tar jag en tur tillbaka till 2012 och underbara Porto Covo.

2012-11-17

Blåsig och regnig natt, husbilen gungade till och regnet piskade ibland hårt mot taket och ena sidan på husbilen. Blev en stunds uppehåll i regnet och kvart över åtta lämnade jag husbilen och när jag kom tillbaka kvart över nio hade det inte kommit en droppe. Måste vara för att jag och Zacko hade på våra regnkläder.

Efter ytterligare en del skurar av varierande längd och styrka så klarnade det upp vid 1 tiden. Tyckte då att det var dags för en promenad och nu så tog jag med kameran.

Jag gick ner mot torget och förbi huset där det finns en liten saluhall och några små kaféer. Ett torg med något som ser ut som torgstånd och en restaurang med utemöbler.

En rolig figur som vaktar utanför ett hus.

Fortsatte ner för den breda gågatan där man kan se havet i slutet.

Husen här är så gott som alla hus vita med blå färg nertill och det ser väldigt trevligt ut. En del affärer hade öppet och på dom många restaurangerna satt det folk. På torget fanns det många bilar, verkar som att det är poppis att köra hit och äta lördagsmiddag.

Jag gick ner till havet där det blåste kraftigt. Tog upp kapuschongen och drog till banden så att inte kepsen skulle flyga av. Skummet yrde när vågorna besinningslöst kastade sig mot de höga klipporna. Vågorna glittrade när solen lyste ut över vattnet.

Sedan gick jag hem igen och tittade lite i skyltfönstren. I en affär så såg jag en väska som jag gott kunde tänka mig och så såg jag en till. Då blev det svårt för jag kan ha vissa problem med att bestämma mig. Jag gick inte in för jag hade Zacko med mig. Får se hur det blir!

Hemma igen så kom regnet tillbaka men nu var det mycket längre mellan skurarna och dom blev allt kortare men blåsten fortsatte. Det gick inte att sitta ute i dag men vi var ute och gick mellan skurarna en del.

Det kom några husbilar hit under dagen, en del endast för att tömma och fylla och andra stannade kvar. Det är ju gratis VA på detta ställe.

Mörkret föll och strax efter sex var det mörkt. Det är skönt att platsen är bra upplyst när man ska gå ut på kvällen.

Dags att börja med mat och ikväll så blev det enkelt med hamburgare och råstekt potatis. Med en del goda tillbehör så smakade det bra. Öppnade en flaska rött vin från lokalproducent som Hasse hade köpt till mig och det smakade riktigt bra.

Sedan så blev det talbok och trivsamt umgänge resten av kvällen.

Men så är vi tillbaka i nutid och i Seglora är det höstkallt men inte vinter än vilket vi är tacksamma för. 

Husbilen som blev stulen hade hittats och det var bara två ”plattor” som hade blivit stulna.