En liten tur i dag

2018-11-05

Grått, mulet och milt, 8 plus. Gick som vanligt em timmes promenad och det blåste absolut inte ett dugg.

Efter lunchtid så packade vi ihop och körde.

Det blev ingen långtur men det blev några stopp på vägen. Första stoppet blev i Rydal där jag gick in och kollade i postlådan. Brev från Telia med Hasses nya simkort som jag beställde i förra veckan.

Fortsatte några meter fram och stannade till utanför tvättstugan. Jag gick över gatan och ner för trappan. Hade bokat tvättid till i morgon och den tog jag bort.

Några kilometer senare så kom vi till Kinna och stannade vid Frendo. Gick dit och hämtade paketet från Netonnet.

Inte långt kvar till dagens mål som var ställplatsen vid resecentrum i Kinna. Parkerade och Hasse kopplade in elkabeln.

En anledning till att vi har kört hit är att Zacko ska till Trimmis i morgon klockan nio. Skönt att ha promenadavstånd dit. Blir lugnare så på morgonen.

Att vi sen dessutom var sugna på schnitzel med pommes från Herr Ober var också en anledning. Passade liksom bra.

Strax innan sex (dom stänger då) så gick jag och hämtade maten. Smakade verkligen gott och deras pommes är så läckra. Vi blev jättemätta och trots det så blev det mat över.

Sen är det skönt med lite att titta på samt lite ljud från omgivningen.

För 6 år sedan så kom vi till en stad som heter Redondela. 

När vi sedan svängde av mot Redondela så kom vi igenom en del städer och det tog sin lilla tid. Vi hittade till ställplatsen utan problem men var lite osäkra om det verkligen var här eller om det är på andra sidan det lilla vattendraget. Det skulle finnas en skylt men den lyste helt med sin frånvaro.

Utsikt från dörren

När vi hade kommit i ordning, vilket bara tar några minuter, så gick vi en kort promenad till centrum. Det var väldigt mycket trafik på gatorna och lite folk på trottoarerna. Som vanligt så kom vi precis när affärerna stängde för siesta och alla hade tydligen brått för att komma hem för att ta det lugnt några timmar innan kvällen då allt öppnar igen.

Lite blandade bilder ifrån stadsturen.

Duvorna trivs tydligen bra med att ligga på bord.


Efter en timme så återvände vi till husbilen för att få något i magen och så höll vi siesta, det var skönt.

Vid femtiden så tog vi ytterligare en tur till stan. Vi ville hitta en livsmedelsaffär och vi hittade en Eroski där Hasse gick in och handlade mjölk och lite annat som var slut. På vägen hem så gick vi förbi en lekplats som var full av lekande barn och vakande föräldrar. Klockan var nu nästan sex och hemma i Sverige har barnen nu ätit kvällsmat/middag och sitter framför tv-n för att titta på barnprogrammen. Men det är ju november och mörkt och kallt i hemlandet och vem vill då vara ute och leka.

När vi kom tillbaka till parkeringen så var det många bilar och bussar där. På andra sidan vattendraget så finns det en simhall och en sportanläggning och det drar ju så klart många och det var många barn som troligtvis hade träningskväll.

Detta var en trevlig stad som vi sedan har besökt några gånger. 

Så blev det lite nostalgi i kväll också.