Dimmig morgon

2018-11-04

Dimman låg tät ut över fälten och kossornas råmande hördes därifrån. Sedan så kom solen fram och dimmorna lättade och man såg kossorna där ute på fälten. Det var 4 -7 plusgrader och knappast ingen vind.

En bil kom körande och stannade utanför kyrkogården och en man gick ut ur bilen. Han gick och hämtade en hink ur bagageutrymmet, den verkade tung, och han bar iväg med den. Han gick igenom kyrkogården till fälten på andra sidan där det troligen finns en genomgång till fältet.

När djuren fick syn på honom så började dom småspringa mot honom. Det var tydligen dags för utfodring på morgonen. Sedan så slutade dom råma och det blev rätt så tyst.

Ett par av våra husbilsgrannar har med sig en personbil. I dag så skulle dom köra en liten sväng och erbjöd sig då att kolla posten i Rydal. Det var så snällt av dom att erbjuda detta.

När dom sedan kom tillbaka så kom dom och lämnade posten till oss. Jag hade fått ett paket med mina strumpor. Provade dom i kväll och dom var verkligen sköna och resåren var så behaglig och mjuk och dom sitter uppe bra. Känns som ett bra köp.

Så här var det 2012-11-04

2012-11-04

Mulen morgon och inte kallt, plus 13. Vi gick en sväng bort till en strand som ligger en bit härifrån. Det blev en riktigt härlig promenad vid ett fint fritidsområde med en liten sandstrand som man får gå ner för en del trappor eller slät mark för att komma ner till. Där fanns en stor gräsmatta med bord och bänkar och det var en helt underbar utsikt över havet. Ingen trängsel, jag var helt ensam. Mötte några bilar när jag var på väg därifrån.

Vi fortsatte vår resa och fortsatte på motorvägen. Stundtals var Agda otroligt förvirrad för vägen fanns inte med hos henne. Blev ett otroligt tjatande om att vi skulle svänga hit och dit men det fanns bara rakt fram. Kom sedan tillbaka på en väg som hon kände till och det blev lugnt igen.

Dags att tanka igen. Fanns inga tankställen längs med motorvägen utan vi fick svänga av och följa skyltarna tills vi kom fram till en station i närmsta samhälle. Rätt så billig diesel, 1.37. Nu ville vi även ha tag på ett bröd. Vi fortsatte genom samhället och där dök det upp ett bageri med söndagsöppet. Stannade där och Hasse gick över vägen för att köpa det där brödet. Han kom därifrån med ett stort leende och berättade att detta var nästan helt osannolikt. Lokalen var så liten att när det var fyra där inne så var det trångt. Fanns ingen disk utan när han bad om en pain riche så gick damen bakom en vägg och hämtade det. Men det var verkligen ett rejält bröd som inte var så smalt utan nästan som ett litet franskbröd.

Vi kom tillbaka upp på motorvägen och nu ville vi snart ha tag på en rastplats för att fika. Fanns inga vid denna motorväg.

Till slut så körde vi av mot ett samhälle där vi hittade en parkering vid ett torg och där fikade vi. Det var ett mycket gott bröd och kaffet smakade som vanligt bra.

Fortsatte när vi (eller rättare sagt jag) var färdig. Efter ett par mil så kom vi fram till en station där vi skulle ta en biljett och strax därefter skulle vi betala. Vi fortsatte mot La Coruna och kom fram till en stor stad. För att komma till ställplatsen så körde vi igenom stan och det var en upplevelse måste jag säga. Det värsta var när vi skulle genom en tunnel. Först så gick det brant ner och sedan rakt fram en liten bit och sedan höger och så rakt upp igen. Jag höll mig i armstöden och vågade knappast andas. När vi kom upp så var det till en underbart vacker vy över havet och en fantastisk strandpromenad som var full med söndagsflanerande spanjorer.

Vi fortsatte emellertid därifrån och kom ut ur stan på en rätt så dålig väg som sedan blev bättre. Efter en stund så var vi framme och körde in på husbilsparkeringen där det finns tömning och vattenpåfyllning. Det lutar mycket här och trots att vi har klossat så står vi rätt så snett. Man vänjer sig.

Det blev sedan en härlig promenad längs med havet och utsikten var verkligen formidabel.

Några fler bilder från vår trevliga eftermiddagspromenad. Havet leker mot klipporna och det vita skummet yr och flyger iväg på alla håll.

Zacko fick leka en stund med en liten glad vovve som kom springande till honom.

Resten av eftermiddagen tillbringade jag utanför husbilen och njöt och läste i solen. Vi hade lä där annars så var vinden lite kall. När solen försvann bakom berget så var det dags att flytta in och strax mulnade det till och det började regna kraftigt.

Tiden gick och det var dags för mat och vi åt något även i kväll. När vi hade ätit och städat upp efter matlagningen så satte vi oss för att lyssna på talboken.

I morgon så har vi tänkt köra vidare söderut och vi får väl se var vi hamnar.

Nu så är jag tillbaka i nutid och det något kalla vädret här i Seglora. I kväll så åt vi hemlagad pyttipanna med stekt ägg och rödbetor och det smakade jättegott.

Tror vi kommer att ta oss en liten tur i morgon med husbilen.