Inget bra besked

2018-10-02

Morgonen var kall med 7 plus, mulet och lite regnigt och ingen vind. Tog en promenad till Kinna Finbageri för att köpa frallor.

Strax innan tio så körde vi till Borås. Det var inte så mycket trafik på vägen dit men genom Borås gick det som vanligt trögt. Körde bort till Ryahallen och parkerade där.

Vid halvtolv ringde Hasse efter en taxi som kom efter några minuter för att köra honom till Borås lasarett. Sen var det bara för mig att vänta och vänta. Gick en sväng med Zacko i ösregn och vi blev genomvåta. När vi var ute så hade Hasse kommit tillbaka.

Det var tyvärr inget trevligt besked han kunde lämna. Det hade inte läkt ihop som det skulle och det var liksom lite glapp. Det är nog därför som han så mycket ont.  Kunde bero på en infektion så dom tog blodprov för att kolla det. Ny operation blir det i alla fall och om han har mycket tur så kanske den kunde bli innan jul. Är det en infektion så blir det först att dom öppnar och rensar och sen ska infektionen försvinna innan operationen av brottet kan göras. Så nu är det bara att vänta. Vi kommer inte iväg söderut på ett bra tag verkar det som. Smällar man får ta och vi får göra det bästa av situationen.

Körde sedan till MM för att handla lite som hade tagit slut. Fortsatte sedan till Kinna och parkerade vid trottoarkanten. Nu var det blåsigt och regnigt med lite uppklarnande en stund. Passade på att gå ut med Zacko då.

I morgon är det dags för Hasse att gå till rehab igen. Sen får vi se vad vi hittar på.

Läste klart ”Höstsol”. Boken var full med mycket detaljer om olika slags vapen, stridsvagnar, stridsflyg och stridsfartyg. Många personer och platser att hålla reda på. Diplomater, statsråd, presidenter, regeringar och alla spelade sitt eget spel. Mycket politik. Det gäller att läsa rubriken på varje kapitel för att hålla reda på var i världen det utspelar sig. Lite långsam ibland men handlingen accelererade och blev riktigt bra och spännande. Inget direkt slut för det är en fortsättning på gång. Boken hade kunnat heta ”Ryssen kommer”.

Jag tar en dag nostalgi till.

2014-10-02 Ännu en dag här.

Som vanligt dom sista dagarna så var himlen täckt av ett grått molntäcke. Det var vindstilla och 16 plus. Gick över parkeringsplatsen bort till parken för en härlig morgonpromenad.

Tog en annan runda i dag och efter en stund så kändes det som jag hade kommit ut på landsbygden. Inte mycket folk i parken där vi gick så det var väldigt lugnt. Kom sen ut på andra sidan om det stora område som innehas av ett utomhusbad. Det ligger bara en liten bit ifrån där vi har parkerat.

När jag gick så var det fullt på ställplatsen och när jag kom tillbaka efter drygt en timme så var det hälften kvar, fyra husbilar alltså. Men det tog inte lång tid förrän det kom nya hit och på eftermiddagen så var här fullt igen.

När vi kom hem igen så lekte Zacko med en liten yorkshireterrier som bor i en husbil här på ställplatsen. Den var 14 år gammal och hur pigg som helst. Dom lekte och busade och verkade trivas bra med varandra. Jag och hundens husse försökte på staplande tyska och engelska samtala lite men det gick inget vidare. Tänk vad djur har det bra som alltid förstår varandra oavsett vilket land dom kommer ifrån.

Det blev ingen sol på eftermiddagen i dag men det var skönt väder ändå att sitta ute i så det gjorde vi. Läste klart ”I maktens skugga” och slutet var dramatiskt och rätt så sorgligt med en hel del misshandel och mord. Men Viveca Sten skriver bra och hennes berättelser är spännande och intressanta. Började sedan på en deckare till skriven av Sofia Sarenbrant och den heter ”Visning pågår”. Lite annorlunda inledning, lite svag kanske, men efter några sidor så tog den fart och det med besked. Även i denna bok så är det en del gamla bekanta som dyker upp. Jag tycker det är roligt att få följa några personer genom åren i bok efter bok och läsa om hur deras liv utvecklar sig.


Vid femtiden på eftermiddagen så gick jag och Zacko en sväng till stan. Denna fontän med en staty i mitten står i början av gågatan (eller slutet om man kommer ifrån andra hållet). Trodde att det kanske skulle vara lite mer folk på gågatan då men det var det inte.

Bakom husbilarna så ligger det elsladdar ifrån kontakterna till husbilarna. Det rinner även en liten bäck där.

Resterna från igår åts upp i kväll tillsamman med kålsalladen och det smakade gott i dag också och vi blev mätta och belåtna.

I morgon så lämnar vi med all säkerhet (nästan) denna trevliga plats för att köra vidare norrut.

2 reaktioner till “Inget bra besked”

  1. Trist at Hasse skal opereres igen, men forhåbentligt blir han
    Helt frisk efter det og slipper smerter.
    Vi ønsker jer alt det bedste og en ekstra kram til Hasse

    1. Ja det är trist och vi hoppas att han kommer att bli helt återställd.
      Hoppas ni har det bra och kram till er.

Kommentarer inaktiverade.