Hösten är här

2018-10-01

Halvklart till klart, mulet och regnskurar, ingen vind och 12 – 14 plusgrader var vädret i morse. Det var ibland mycket snabba växlingar mellan dom olika vädren. Vi fick inget regn på oss på vår morgonrunda i Kinna. Passade sedan på att gå ut när det var klart och till och med lite sol ibland.

Nu är det verkligen höst.

Backade sedan husbilen till den plats som ligger närmast till VA. Dags för att fylla och tömma. Skönt att ha nära då.

Dagen gick som vanligt fort och vi gjorde detsamma som så många andra dagar när vi står stilla.

I morgon kör vi till Borås för det är (äntligen) dags för Hasse att besöka en läkare på ortopeden på SÄS. Det är nervöst tycker vi.

Fortsättning följer från vår resa 20141001.

Det var otroligt många bilar på parkeringsplatsen på morgonen när jag gick upp vid halvniotiden. Vädret var mulet men det var inga tunga regnmoln, vindstilla och 16 plus.

Gick bort till den vackra parken för att gå en tur där. Mycket större än det först verkade.

En liten bort så hittade jag två restauranger varav den ene hade en gatupratare utanför som kungjorde att det var oktoberfestival. Dom serverar bland annat Haxe då och det är något vi verkligen gillar. Där jag stod så kunde jag titta över gatan bort till stan och där var det marknad. Kortade ner min promenad något men det blev i alla fall en vacker runda.

Strax innan tio så var vi på väg till marknaden. Det var endast livsmedel och blommor med det fanns mycket av varje. Hasse blev akut sugen på en korv när han såg en kille som stod och åt en.

Så strax efter 10 stod Hasse och väntade på sin korv som sedan åts upp med stor förtjusning. Sedan så gick vi runt och kollade lite innan vi handlade. Ett stort blomkålshuvud för endast 1 € kunde jag inte motstå samt en fin purjolök. Sen så blev det frallor, peperoni, fårost, kycklingben samt en del annat smått och gott som föll oss i smaken.

Efter en ca en timme var vi hemma igen och det var dags för fika. Jag hade köpt en brun frörik fralla till mig och den var jättegod.

Eftermiddagen var solig och jag satt ute och läste och varvade med mysiga promenader i parken. Tiden gick fort och det började bli lite svalare vid sextiden och då var det dags att flytta in.

Vi hade bestämt oss för att äta Haxe i kväll. Hasse cyklade bort till restaurangen som ligger nära, Graft Werk heter den, för att hämta hem två portioner till oss och efter 20 minuter var han tillbaka. När vi öppnade kartongen med mat så bara stirrade vi på maten. Där låg i varje kartong 2 jättestora Haxe (rökt grillat fläsklägg) med 2 stora knödel (potatis typ) och 2 burkar med surkål. En Haxe lyftes omedelbart bort från varje portion (tog först bort benen som lossnade när man tog i dom) och lade köttet i folie, mat till i morgon, samt surkålen sattes i kylen. En stor Haxe och knödel räckte gott och väl till en person och vi blev mycket mätta.

Under tiden som vi åt så mörknade det. Dagarna har nu börjat bli kortare men det hör ju årstiden till. Nu har vi påbörjat den första höstmånaden men det kan fortfarande bli många soliga och vackra dagar. Vi har faktiskt börjat köra hemåt även om det går mycket långsamt, än har vi ingen brådska.

Kvällen blev som så många andra kvällar hemma i husbilen. Är väl samma sak vilket boende man nu har, man sitter och myser och har det gott.

Vi trivs väldigt bra här och det skulle inte förvåna mig om vi stannar i morgon också men det är en öppen fråga.