Fick en strålande idé

2018-10-03

Lätt mulen morgon, kändes rätt så kall och det var bara 7 plus, svag vind. Zacko och jag travade iväg på en morgonrunda. Jag tänker så bra när jag är ute och promenerar. Tankarna liksom jobba fritt och jag styr dom inte. Ibland så far dom som fjärilsvingar genom skallen och är helt omöjliga att fånga. Men så plötsligt stannar dom upp och jag har liksom fångat det som har flugit runt.

I dag så var det så. Jag tänkte lite framåt och kom på att oktober och november ligger helt blanka framför oss. Jag kom då på en strålande idé. Varför då inte göra något roligt istället för att liksom bara vänta på att december ska komma och Hasses operation ( som kan bli innan jul om han har tur). Varför inte köra en liten runda i norra Tyskland likt den som vi gjorde september – oktober 2014. Besöka några av platserna vi var på då och hitta några nya som vi inte hann med. Nu när jag har suttit några kvällar och tittat på bilder så blev jag så sugen på att köra en runda där igen. När jag kom hem så presenterade jag min idé för Hasse och han tyckte att det var ett mycket bra förslag.

Men först så skulle denna dag klaras av. Det blev en tur till Skene och Hasse gick till rehab. Jag tog en liten sväng med Zacko och när vi kom tillbaka så började jag städa lite och pysslade med en del annat. Hann även med kaffe och smörgås innan Hasse kom tillbaka.

När Hasse kom tillbaka efter träningen så hade han fått tips av sin tränare att köpa tyngder att sätta på benen och träna med dom för att fortsätta bygga upp styrkan i vänsterbenet. Vi åkte och köpte sådana på Intersport. Men först så körde vi till Lidl för att handla lite som fattades. Sen körde vi och bytte en tom gasoltub till en full. Fortsatte till Rydal där vi bar in del grejor som vi inte ville ha med oss på denna lilla bonusresa.

Sedan så körde vi till Kinna och parkerade på en husbilsplats på pendelparkeringen. Valde den längst bak. Vi känner oss hemma här nu. Men nu så är det nog sista natten här på ett tag. I morgon så tänker vi komma iväg rätt så tidigt och köra bron över till Danmark. Ska bli så roligt att komma iväg ut på vägarna igen även om det ”bara” blir några veckor i norra Tyskland.

Kanske kommer vi hit igen?

2014-10-03 Wisselhövede

Det var en lugn och solig morgon. Parkeringsplatsen var nästan helt tom på bilar och det var ovanlig lite trafik. Det är helgdag i Tyskland i dag då man firar att landet åter blev ett Tyskland.

Gick över till parken för att hitta lite nya vägar och stigar där. Det var några som satt och fiskade i kanalen. Det är fint att gå längs med vattnet och plötsligt så är man på landet. Hornen på detta boskap inger en viss respekt. Vädret var härligt och det var i solen nästan 20 plus och ingen vind och det var fler än jag som var ute och njöt denna härliga oktoberdag.

Vid tolv hade vi fikat klart och husbilen var klar för avfärd efter några trevliga dagar i Delmenhorst. Vi kom strax fram till väg A 28, motorväg, där vi körde några mil och sedan blev det A 27 i ytterligare några mil. Det var inte så mycket trafik och det var inga tradare eftersom det är helgdag. Svängde sedan av mot Visselhövede och nu blev det småvägar i några mil.

När vi kom fram så var det dags för en omkörsel för det var äppelmarknad på stan och huvudgatan var på grund av detta avstängd. Men det var inga problem och efter en kort stund så var vi framme vid ställplatsen. Här var det bara 2 husbilar så det var inga problem att parkera.

Det första vi gjorde var att omedelbart ta en promenad till marknaden. Tog bara några minuter att komma dit. Det fanns mest en massa stånd som sålde mat av ena och andra slaget så man behövde inte gå hungrig här om man inte ville. Fanns även en hel del annat som såldes här. Affärerna hade också öppet i här i dag.


Kaféer och restauranger var också välbesökta.


Nyrökt ål och foreller såldes det mycket av.


På en tvärgata så fanns det också loppis. Där finns också en ställplats utanför badhuset men där var det så skuggigt och inget för oss.

När vi kom tillbaka så tog Hasse ut stolarna och så satt vi och njöt resten av eftermiddagen i solen och läste och löste korsord. Det kom fram en trevlig kille och pratade med oss. Han tyckte att det var trevligt att vi hade hittat hit och pratade om att det var väldigt lugnt här i helgen. Men inte på måndag morgon då skolbarnen gick förbi här. Han pratade utmärkt engelska och det underlättade för oss att förstå vad han sa.

Vid femtiden så tog vi en promenad igen till marknaden och det var fortfarande mycket folk där. Ett fåtal stånd hade packat ihop men alla matstånden serverade fortfarande.

När vi kom hem igen så var det dags att få något i magen. Ikväll så blev det kycklingben som hade legat i marinad i några dagar. Serverades med kokt ris och blomkål och tzatziki. Smakade jätte gott och det är stor skillnad på färsk och fryst kyckling.

Det blev fort mörkt och det är rätt så svart härutanför. På gatan en bit bort så är det lite belysning. Får tända vår utebelysning när vi ska ta ut Zacko senare i kväll och ta med ficklampa.

2 reaktioner till “Fick en strålande idé”

    1. Det känns verkligen bra att komma iväg igen. Vi är lite rastlösa ibland.
      Önskar er också trevlig fortsättning ner till värmen

Kommentarer inaktiverade.