Frost i natt

2018-09-25

I går kväll så satte sig Zacko bakom mina huvudkuddar och tittade uppfordrande på oss. ”Nu är det faktiskt dags att gå att lägga sig” verkade han vilja säga. Han sover ofta bakom mina huvudkuddar. Så här har han aldrig gjort någon gång tidigare. Det var faktiskt dags att uppsöka sängen så det gjorde vi.

Natten var sedan kall och det var minusgrader ute. På morgonen var det något varmare i solen utanför husbilen. Det var 6 plus och solen lyste från en blå himmel och det var ingen blåst.

Men det var frost på gräsmattorna där det fortfarande var skugga. Men efterhand som solen flyttade på sig så försvann frosten.

I dag så gick Zacko och jag en promenad bort till Häljadalen. På vägen dit så mötte Zacko en liten fin pudeldam i samma ålder som han. Dom hälsade artigt på varandra en kort stund. Sedan så fortsatte Zacko med stor energi att hitta doften av en löptik som tydligen hade gått förbi här. Pudelns matte och jag pratade en stund och det blev mest pudelsnack. Efter en stund så fortsatte vi på olika håll. Vi gick en sväng i dalen och där var det rätt så kallt. På grund av många höga träd så var det mest skugga där och solen inte kom  åt att värma.

Strax innan två så var det dags att köra till Skene. När vi kom dit och hade parkerat så gick Zacko och jag en lång härlig promenad i solen. Hasse gick som vanligt iväg till sin träning. Jag passade sedan på att dammsuga och städa lite när han var iväg.

När han kom tillbaka så körde vi tillbaka till Kinna. Vi såg på håll att det stod flertal husbilar  parkerade på platsen så vi valde att fortsätta förbi och köra till Rydal. Vi såg att det stod två husbilar på husbilsplatserna och två ute på parkeringen.

I Rydal så gick jag och kollade om det möjligen hade kommit någon post. Det hade det inte. Sedan så körde vi tillbaka till Kinna igen. Husbilarna stod kvar. Det var inga små husbilar utan fyra Concord av modell större och längre. Att köra ner dit var inte något alternativ.

Vi vände och körde mot Rydal igen. När vi kom dit så fortsatte vi till Seglora Camping. Det var vi helt överens om efter att ha haft samordnande samtal en stund. Där var det gott om plats och vi parkerade husbilen på plats nummer 5. Trevligt med omväxling i alla fall. Och här känner vi oss som hemma. Gick en sväng med Zacko och passade på att gå förbi receptionen för att tala om att vi hade kommit. Som vanligt blev vi varmt välkomnade hit av dom mycket trevliga ägarna. Här fanns också ett par av våra husbilsvänner och det var trevligt att träffa dom. 

Det hade mulnat på lite under eftermiddagen och börjat blåsa lite mer. Blev också lite varmare. Regn väntas under kvällen och natten enligt väderprognosen.

Här blir vi kvar i morgon hade vi tänkt. Men vad det är tyst här! Men så är vi ju en bit mitt ute i ingenstans!

4 reaktioner till “Frost i natt”

  1. Här har vi inte fått frost ännu, men det dröjer väl inte så länge till. I dag blåser det riktigt kallt, så det är skönt komma in eftr promenaderna.

    1. Här har det blåst mycket men det var rätt så milt. Men skönt att komma in för blåsten är så jobbig.

  2. Brrr – här är det 10 grader nu när jag vaknade på morgonen. Ska bli uppåt 18 med sol idag om prognosen stämmer. Det är verkligen en skön plats för att kura in sig i bilen eller bara vara på Seglora. Lugnt och stilla, tryggt och bra. Vi är glada för tipset från er! Har stått där två gånger och lär återkomma. Det är ju dessutom väldigt billigt.

    1. Hoppas ni får en solig dag med lite värme. Här är det oväder, bara att gilla läget.
      Önskar er en fortsatt trevlig resa med många fina upplevelser.

Kommentarer inaktiverade.