En solig dag

2018-09-24

Natten var sval för att inte säga kall för det var neremot 2 plus. Hörde på radion att det hade varit frostgrader på några ställen i Sjuhärad i natt och där hade man fått skrapa rutor tidigt i morse. Så illa var det dock inte här. Vi hade värme på i natt för det är skönare att gå upp ur sängvärmen när det är hyfsat varmt. Men vi vill gärna ha det svalt när vi sover.

I dag så lyste solen välvilligt ner över oss från en klarblå himmel men den gav inte så mycket värme. Det var 8 plus i morse och det blåste inte. Luften kändes frisk och det var faktiskt skönt. Blev en promenad till Kinna Finbageri där jag köpte härligt goda frallor. I dag så var det mycket folk där och två trevliga damer bakom disken. Dom jobbade snabbt och det var  stort sett ingen väntetid.

På hemvägen så träffade jag på en trevlig dam som jag pratade med en stund. Egentligen var det Zacko som började prata med henne. Han ställde sig framför henne och bara tittade. Då så började hon prata med honom och han viftade så glatt på svansen och faktiskt så ”pratade” han med henne på sitt trevliga pudelsätt. Hon hade också hund, berättade hon, en liten tik. Inte undra på att han gillade henne. Det gjorde jag också och vi gick en bit tillsammans och pratade tills vi skulle på olika håll.

En stund efter tio så körde vi till Rydal. Hasse stannade husbilen en liten bort ifrån tvättkällaren så det blev inte så långt för mig att bära all tvätt ditbort. Sedan så fortsatte han till parkering där vi brukar parkera. Jag satte igång alla tre maskinerna och sedan så gick jag till husbilen.

Nu var det dags för fika och det smakade gott med kaffe och goda frallor. Vi bar inte in något till lägenheten i dag för vi hade bestämt oss för, att när tvätten var klar, att köra tillbaka till Kinna.

När sedan tvätten skulle vara torr, strax efter två, så hämtade jag den. Hasse körde dit husbilen och parkerade tvärs över gatan. Tyvärr så hade aggregatet till torkrummet lagt av så all tvätt var inte torr. Men det var faktiskt bara jeansen som var fuktiga, allt det andra var torrt. Men jag blev lite irriterad ändå. Jag tycker att allt bara ska fungera. Jeansen hängdes upp i husbilen och är förmodligen torra i morgon.

Vi körde sedan till MM för nu behövde vi verkligen handla. Och det blev verkligen mycket handlat. Hade en lång inköpslista och det blev en hel del till som hamnade i mina påsar. Nu så blev både kyl och frys väl fyllda. Hoppas nu att jag slipper handla på ett tag.  Men jag tror nog inte det för jag hittar väl något som fattas?

När vi sedan hade parkerat vid ”vår” trottoarkant i Kinna så var det dags för mig att packa upp allt. Det tog sin lilla tid. Sedan så var det dags för en kvällsrunda och sedan så fixade jag till en enkel med god kvällsmat. Mamma Scans köttbullar med makaroner blev det i kväll. Helt ok tycker jag eftersom jag faktiskt har haft en jobbig dag.

 Stannar nog kvar här i morgon.