På väg norrut

 2018-08-21

Efter en sval natt steg solen upp ur dimman som låg över landskapet. Temperaturen steg raskt från 11 plus och uppåt.

Spindelväven glittrade daggfyllda i solen.

Jag tycker att detta är vackert. Naturens små underverk färdiga att upptäcka och njuta av. Det var en skön och lugn morgonpromenad.

Vid tolv så var vi klara att köra ifrån trevliga Seglora och vi kommer säkert hit igen. Vi började med ett stopp i Rydal för att kolla om vi hade fått någon post. Det hade vi. Ett litet paket låg och väntade på oss. Det kom från Linders Belysning av var en del ledlampor som vi hade köpt. Ska installera dom snarast.

Körde sedan till MM. Inköpslistan hade blivit rätt så lång och både kyl och frys var havtomma/fulla vilket man vill. Efter min runda i affären så kändes det så bra för nu var det nästan fullt och jag vill ha lite att välja mellan när det är dags för middag på kvällen.

Vi körde sedan till rastplats Häggån och där tog vi en liten rast. Vi hade gott om tid så vi gick en sväng och satte oss en stund ute i det vackra vädret. Just då var det soligt och omkring 25 plus.

En stund efter två så var vi och parkerade i Skene och Hasse gick till rehab och jag och Zacko tog en härlig promenad i närområdet. Sedan så satt jag och läste i väntan på att Hasse skulle komma tillbaka.

Vi fyra så lämnade vi Skene och körde mot Borås. Mycket trafik och i synnerhet ju närmre stan vi kom. Genom Borås på Kungsleden så var det en enda lång trafikkö som långsamt rullade fram. Rätt så vanligt där! En bit efter Knalleland så var det inga mer köer.

Fortsatte mot Fristad och när vi kom dit så valde vi väg 42 mot Vårgårda. Detta är en väldigt vacker vägsträcka med en del skog och sjöar samt öppna fält. Har kört här så mycket att man inte riktigt ser hur fint det är. Ibland måste man försöka att se lite mer och inte bara slötitta. Om ni förstår hur jag menar?

När vi kom fram till Vårgårda så körde vi en sväng genom stan för att kolla om vi kunde hitta någon centrumnära plats att parkera på. Hittade ingen. Däremot så fanns den en grusplan vid ett fritidcenter där vi hade kunna parkera med där kändes det så ensamt och ödsligt. Vi körde istället till OKQ8 macken som ligger längs med E20 strax utanför Vårgårda. Där parkerade vi med en massa tradare från olika länder.

Så här ser det ut utanför vår dörr i kväll. Här kan vi titta på och lyssna till ljuden ifrån trafiken. Det gillar vi. Nu är ju detta en parkeringsplats som för vår del endast är avsedd för att äta och sedan sova för att tidigt(!) i morgon fortsätta norrut.

Vädret i dag har varit hur bra som helst tycker vi. Men i kväll så har vi problem med en massa äckligt närgångna flugor. Nu ska jag börjar på en grym mördarjakt. Och efter det så blir det en promenad med Zacko och sedan ska jag uppsöka min sköna kudde.