En ny härlig dag i Gislaved

2018-05-19

 Nu har det börjat bli kallare på nätterna och neremot 8-10 plus. I morse så var det endast 10 plus i skuggan utanför husbilen. Och det var svalt inne också men det är inget som vi har ont av, tvärtom. Det är värre när det är för varmt på nätterna.

Solen lyste i alla fall och det fanns inte ett moln på den underbart klarblå himlen. Och temperaturen steg som vanligt snabbt. Tror det blev 20 – 25 plus rätt så snabbt.

I dag så gick Zacko och jag bort till parken med en del fåglar.

Vi passerade denna bro över Ätran.

På andra sidan ser ån ut så här.

Vi gick sedan över gatan och kom fram till parken.

Här är det stora grönytor att njuta av.

Här sitter det en del fiskmåsar och kollar läget.

Kanadagässen finns så klart på plats för att se till att ha sitt utrymme. Finns även en del änder här.

Dagen blev varm och då i synnerhet i solen. I skuggan så var det en hel del svalare. Vi satte en stol i solen och den andra stolen skuggan och så flyttade vi mellan dom. När det blev för varmt i solen så flyttade en av oss till skuggan och sedan tvärtom. Det fungerade hur bra som helst.

Hasse hade köpt jordgubbar och dom åt vi idag med Bollnäsfil. Sockrade lite på bären och lät dom ligga där en stund. Detta var ett perfekt mellanmål på eftermiddagen när solen gassade. Busgott tyckte vi.

Läst klart ”…. får leken tåla”. Det var en mycket bra och spännande bok och mycket ”eldfängd”. Börjar nu på ”Täcknamn: Hilde” av Kjell Ola Dahl. Ska var en bra bok har jag läst på FB ”bokslukarna”. Det var en mycket intressant början tyckte jag.

Det kom en svensk husbil hit som parkerade en bit ifrån oss. Dom hade hundar med sig. Hasse gick dit för att snacka lite. Sedan så kom dom hit och vi pratade en stund. Dom hade två hundar med sig varav den ena var en liten dvärgpudeltjej som var kastrerad. Zacko var bara måttligt intresserad.

Det var molnfritt hela dagen men mot kvällen så kom det hit lite små vita moln och dom störde inte ett dugg för dom var små.  Det har varit en mycket härlig sommardag igen.