På väg söderut

2018-05-13

Lätt mulen och varm morgon, 16 plus. Solen började tränga fram mellan molnen och temperaturen steg ytterligare. Jag hade fått för mycket kläder på mig och blev otroligt varm. Inte skönt alls.

Det var faktiskt väldigt lugnt på här på morgonen. Ingen rusning eller någon hets. Men klockan var ju bara strax efter åtta när jag och Zacko gick iväg. När vi kom tillbaka så var det betydligt livligare här. Då så höll många på att plocka in sånt som hade stått ute under natten och även sånt som dom hade plocka fram på morgonen när frukosten skulle avnjutas i det härliga sommarvädret.

Vi körde iväg strax efter 10 och då var det fortfarande många kvar här. Det blev väg 26 söderut och det var förvånansvärt mycket trafik här som gick norrut. Lite senare så sa dom på trafiken på radion att E 20 norrut var avstängd på grund av vägarbete så det var omkörning på väg 26. Det förklarade ju det hela.

Vi körde sedan av till Gullspång för att fika. Här var det mycket varmt och soligt. Där stod våra vänner redan och drack elva kaffet. Dom fortsatte efter en stund och det gjorde vi också efter vi hade fikat.

Men det kom fram en dam till oss och pratade en stund. Hon kände igen vår reg skylt och hade sett den när vi hade varit i Karlskoga. Det visade sig att hon var från Karlskoga och var en av dom ifrån kommunen som hade varit i Kristinehamn för att mottaga priset som Sveriges husbilsvänligaste kommun 2018. Hon sa att dom var mycket stolta och glada för att få detta pris och skulle nu anstränga sig ytterligare för att leva upp till utmärkelsen.

Vi fortsatte som sagt och kom ut på E 20 söderut. Nu så lättade trafiken. Vi mötte otrolig många husbilar på vår väg söderut och det var väldigt många norrmän.

Vi körde samma väg hemåt och kom då genom Borås. Inte mycket trafik När vi kom till Seglora så valde vi att köra in till campingen och parkera där i stället för att köra till Rydal. Mycket bekvämare tyckte vi. Dessutom så trivs vi bra här. Så är det.

Nu blommar häggen här. Det var ett litet träd som jag hittade men det syns att det blommar.

Som tur var så fläktade det lite här.

I morgon så ska vi köra till Skene för Hasse har ett besök inbokat på rehab där hos en sjukgymnast. Ska även handla en del på MM när vi är i Skene.

Det är så varmt här i kväll så det blir nog svårt att sova i natt trots att allt som går att öppna är öppet.