Besök hos sjukgymnast

2018-05-14

Sent på kvällen igår så sjönk temperaturen och det blev så härligt svalt. På natten så blev det ytterligare några grader svalare och det var riktigt skönt och sömnen blev god.

Morgonen var varm och det var 17 plus i skuggan vit åttatiden och en hel del varmare i solen.

Det är så härligt grönt nu i många olika gröna nyanser.

Maskrosorna står i full blom och jag tycker dom är vackra. Många träd och buskar blommar också för full. Naturen är otroligt vacker nu.

Visst är det fint här ute på landsbygden?

Även här så blommar häggen. Strax innan 10 så körde vi till Skene och parkerade i närheten av Skene lasarett. Hasse skulle till sjukgymnasten på Rehabkliniken där.

Solen stod redan högt på himlen och jag tog ut Zacko på en kort promenad. Det var verkligen varmt nu, för varmt enligt mig.

Hasse gick iväg vid halvelva och kom tillbaka ca en och en halv timme senare. Han hade då fått ont av sjukgymnastens behandling och det blev värre under dagen. Nu ska han få ett träningsprogram då han ska komma till rehab 2 gånger i veckan och jobba med tyngder och olika hjälpmedel. Den 25 maj ska han börja med detta och vi hoppas verkligen att detta ska bli till hjälp.

Vi körde sedan till MM för att handla. I dag så var det en rätt så lång inköpslita så tog en stund att plocka ihop allt. Men det var så svalt och skönt i affären så det gjorde inget. Det var inte så många som handlade men det var väldigt mycket personal. Måndag och mycket som skulle fyllas på i hyllorna.

Fortsatte sedan till Seglora och parkerade på samma plats som vi hade lämnat innan i dag. Men vi hade fått nya grannar. Det var ett par klubbkamrater som vi brukar träffa på lite här och där. Deras lilla söta Bichon ville absolut fram till Zackos matskål som stod ute. Men hans matte tillät inte detta så han blev nog lite sur.

Fick även besök på eftermiddagen av en trevlig pratglad tjej. Dom ska snart hämta en ny husbil och hon bubblade av entusiasm över detta. Kan jag så väl förstå. Några timmar gick fort i hennes glada sällskap.

Sedan så gick Hasse och jag och köpte varsin glass och även Zacko fick smaka lite. Puh vad det var varmt.

Det har under eftermiddagen gått några kor på andra sidan gatan. Dom har gått fram och tillbaka och jag tycker dom har verkat lite orolig. Verkar som dom inte kände sig riktigt hemma. Finns även en del kalvar med dom i varierande ålder och storlek.

Här är bakdelarna på en del av dom.

Och här är dom framifrån.

I kväll så åt vi grillade honungsmarinerade revben och potatissallad med purjolök. Det var perfekt mat en sån här jättevarm försommardag. Vi blev så mätta. Jag hade köpt lite mer revben än vad vi egentligen behövde men eftersom dom var så goda så tog dom slut.

I morgon så ska vi på ombesiktning av husbilen. Det är handbromsen som ska kollas. Går allt bra där så tar vi en liten resa några mil söderut på några dagar.