Tredje dagen

2018-05-12

Dimmigt denna molniga något svala lördagsmorgon, 14 plus och nästan helt vindstilla. Det var lugnt som vanligt mellan husbilarna vid halvnio. När jag kom tillbaka en timme senare så det däremot liv i luckan eller i luckorna.

På förmiddagen mellan tio och tolv så var det loppis här. Jag gick inte dit för det finns för närvarande inget som vi behöver.

Sedan så var det dags för årsmöte 2018 för www.husbilsklubben.se. Jag gick dit strax innan halvtolv för att anmäla min närvaro. Hasse valde att stanna hemma med Zacko. Jag hittade några vänner som jag satte mig bredvid. Här finns det nog Sveriges obekvämaste stolar. Dom är hemska att sitta på. Har man en väl utvecklad bakdel (vilket jag har) så är dom fruktansvärt obekväma trots flera sittunderlag. Här sitter man inte kvar längre än absolut nödvändigt.

Men hur som helst så var det dags för att utnämna Sveriges husbilvänligaste kommun klockan 12.45. Husbilsklubbens ordförande Leif tog micken och lämnade beskedet. Karlskoga hade vunnit. Nu så kom det några medlemmar från Karlskoga kommun upp på scenen för att mottaga priset. Dom var väldigt glada och stolta för att få detta pris och var övertygade om att det kommer att främja kommunens framtida arbete med ställplatser för husbilar.

Årsmötet började klockan 13.00 och innan öppnandet så utlyste ordföranden en tyst minut för att hedra dom medlemmar som under det gångna året hade avlidit. Detta tycker jag är så fint och jag får alltid några tårar som rinner. Men jag är ju så lättrörd.

Vallängden redovisades och det var 193 röstberättigade medlemmar närvarande. Är faktiskt väldigt dåligt när det är över 400 husbilar här. Det är bara att beklaga att intresset för hur klubben skötts är så dåligt. Men alla som inte är med här får väl anses att ni anser att allt sköts bra, eller hur?

Sedan så öppnade ordförande Leif årsmötet 2018. Punkt efter punkt klarades av utan några problem eller invändningar. Efter ca 45 minuter så var årsmötet med motioner, propositioner och val av ordförande, styrelse, suppleanter, revisorer och valberedning avklarat. Allt flöt på bra under ledningen av en erfaren årsmötesordförande.

Vädret var fortfarande mulet när vi kom ut igen och det var väldigt lugnt här ett tag.

Men vid halvfem så inträffade det en väderförändring och solen tittade fram. Som genom ett trollslag så kom det fram massor med stolar och bord mellan husbilarna. Helt otroligt vad solen kan åstadkomma och så fort.

Så här såg det utanför oss.

En bit bort så satt detta glada gäng och njöt i solen.

Även här så satt det folk ute mellan husbilarna.

Hälsade på en hundkompis till Zacko. Han var inte intresserad av Zacko men han var så busrolig och slängde runt med sin filt. Han morrade och busade runt och var så charmig. Rappe är verkligen en jättego husbilsvovve.

Även här så satt det folk ute.

När klockan närmade sig sju så gick vi bort till arenan. Vi var verkligen i god tid för det hände inte något på en bra stund. Men vi fick trevligt sällskap så tiden gick fort.

Nu så var det dags för den nya styrelsen att sjunga en sång. En rätt så ny traditon. I år så sjöng dom jättebra.

Sedan så var det dags för ställplatsgruppen att sjunga en sång. Det var bara så bra. Med musik så beskrev dom sitt arbete och vad dom önskade av medlemmarna i framtiden.

Sedan så var det dags för mat. I kväll så serverades det fläskfilé i en sås med bacon, svamp och lite annat. Kulpotatis som var smörslungade samt en del grönsaker och sallad. Smakade verkligen gott.

Vi fick så trevligt sällskap av gamla vänner och det var så trevligt att träffa er igen. Det var ett par år sedan.

Men vi stannade inte kvar så länge för vår lilla älskade Zacko satt i husbilen och var så ledsen. Vi valde att gå hem till honom.

Satt och lyssnade på radion och mello och vinnare blev Israel. Sverige blev sjua och det var väl bra tyckte jag.