Vilket skitväder

2018-01-26

Blåst, regn och kallt, bara 12 plus som kändes som 5 plus ungefär. Men på vår morgonrunda så var det ”bara” blåst och kallt och det var inte så behagligt tyckte vi. Var ju inte snö och minusgrader i alla fall.

Resten av dagen så var det växlande molnighet och en del regn ibland. Vid halvtvå så var det strålande sol och jag skulle gå ut med Zacko. Men jag var så trött just då att jag lutade med mig tillbaka och slumrade till en stund. Efter ca en kvart så vaknade jag. Då hörde jag att det plaskade lite lätt på taket. En minut senare så öppnade sig molnet och släppte ut allt sitt vatten över oss.

Pressade ett par apelsiner till oss, så god juice det blir, drack upp det och efter en stund så upphörde regnet och då gick vi ut. Hemma igen efter en halvtimme så hann vi precis in innan nästa skur var över oss. Man ska ju ha lite tur ibland.

Nu så blir det lite till från vår hemresa 1999.

Vi körde in i Tyskland och det var så vackert där. På sluttningarna så var det massor med vinodlingar. Här tänkte vi stanna några dagar. Hittade en trevlig camping som vi checkade in på. Trevligt bemötande och den låg nära en liten trevlig stad som vi tog en promenad igenom

En bra restaurang låg väldigt nära och den fick ett besök av oss på kvällen. Där beställde vi wienerschnitzel. Fanns tre storlekar att välja mellan och vi valde medium Herregud vilket jätteportions vi fick in. Det var massor av sönderkokta grönsaker och pommes. Vi beställde rött vin till maten men fick in två stora halvlitersglas med vitt vin. Inget att bråka om dom visste väl vilket vin som passade till maten.  Och det smakade väldigt bra till maten.

Vi promenerade och cyklade runt en hel del. Det var väldigt vacker här. Det var här som Hasse upptäckte dom smala traktorerna som var anpassade för att köra i dom trånga gångerna mellan vinrankorna. Och han ville gärna ratta en sådan men än har han inte fått gjort det.

Stod kvar här ett par dagar. Sedan så var det dags att köra hemåt. Men först så skulle vi ju besöka ett vinhus för att handla en del vin. Nu blev det ju så att vi körde dit på förmiddagen och det var bara jag som provsmakade. Valde ut några vita viner och ett rött vin som jag tyckte smakade gott. Dessutom så köpte vi en Millenium flaska 2000 med ”champagne”. Och den har vi kvar fortfarande och den är oöppnad. Tror inte att den är drickbar längre. Men den är ett roligt minne.

Vi fortsatte sedan norrut genom Tyskland och vi stannade bara vid rastplatser för att övernatta. Inga problem med det vid denna tid i Europa.

Hemma i Viskafors igen så var det dags att packa ur husbilen. Sedan så var det dags att börja jobba igen efter en underbar semester. Måndag var det dags att börja jobba igen samt att kör husbilen till Codat för att fixa till den mittmonterade duschen (Ac-en) samt en hel del annat som hade hänt under våra semesterveckor.

Men vi hämtade Trassel igen på torsdag och detta namn hade Hasses yngsta dotter döpt denna husbil till eftersom den stod så ofta på verkstaden för att rätta till diverse fel.

Tillbaka till nutid så läste jag klart ”Den tatuerade cirkeln” och den var väldigt bra och spännande. Väntar med spänning på nästa bok i ”Höga kusten serien”.

Funderar på vad jag ska läsa nu, har en del att välja på!

Avlutade kvällen med att som vanligt lyssna på Karlavagnen. Det regnade en del och jag passade på att ta ut Zacko när det var uppehåll i regnandet.

För övrigt så mår Zacko inte så bra i kväll. Han är orolig och hans lilla mage är så spänd. Vi är verkligen oroade över vad det kan vara för fel på honom.

Men sedan så var det ett plus i kanten för Sverige vann över Danmark i handbollen i kväll och ska nu spela final mot Spanien. Det var en mycket bra och spännande match i kväll.

2 reaktioner till “Vilket skitväder”

Kommentarer inaktiverade.