Regn på morgonen men sedan en del sol

2018-01-25

På natten började det regna och det fortsatte det med på morgonen. Regnplagg på och så gav vi oss iväg. Nu var det inte så mycket regn utan mest ett lätt dugg och hög luftfuktighet. Temperatur låg på 14 plus och det blåste lite. Ett par timmar senare så började det blåsa lite mer och molnen skingrades och det blev en del sol. Men vinden var rätt så kall så det var inget skönt att sitta ute.

Nu så flyttar jag mig bakåt i tiden till den varma italienska sommaren 1999.

Efter att vi hade gjort oss hemmastadda så skulle vi utforska närområdet. Där fanns små affärer, små men välsorterade, cafeteria, underhållning och mycket annat på denna charmiga camping. Stranden låg intill, det tog 5 minuter dit. Och vilken underbar strand och vatten.

På kvällen promenerade vi ner till byn men gick åt fel håll och tyckte det var urtrist. Nästa dag skulle vi ha tag i en uttagsautomat och då kom vi rätt ner till ett mysigt och trevligt ställe. Dit skulle vi på kvällen. Det var verkligen ett bra semesterställe med  trevliga barer och restauranger som låg nere vid havet. Här trivdes vi verkligen så vi stannade några dagar extra.

Nästa morgon så skulle vi handla lite i en av affärerna på campingplatsen. Tog en kölapp och väntade på vår tur. Skulle handla lite pålägg. När det blev min tur så pekade jag på skinkan som låg där och som jag hade sett att många valde. Fick en fråga som jag inte riktigt förstod med trodde att dom frågade om hur tunna skivor jag ville ha. Jag vill ju ha dom jättetunna men jag visade ett mått mellan tummen och pekfingret och det var nog ca 3 mm. Jag fick alltså en jättestor skinkskiva som var 3 mm tjock och den hade vi glädje av i flera dagar.

Vi hade med oss varsin begagnad cykel som vi använde ibland. Men det var trassel med Hasses cykel väldigt ofta. Kedjan hoppade av flera gånger men det fixade han till. Sedan fick han punktering också vilket han fixade.

Där lärde vi oss att man går ner till stranden ett par timmar på förmiddagen och sedan går man hem och äter och har siesta. På eftermiddagen går man till stranden igen för att njuta några timmar. Middagen intas sedan vid nio- tio på kvällen när det börjar bli lite svalare. Så var det här!

En festmiddag unnade vi oss där innan vi drog vidare. Valde en restaurang bland många som låg vid havskanten. Till vågornas långsamma brus så avnjöt vi en underbar måltid i den varma italienska natten. Musslor till förrätt, sedan lasagne med ”Frutti del mare”  och drack ett gott italienskt vin till. Avslutade sedan på en bar strax utanför campingen med en Irish Coffe eller två. Det var en trevlig avslutning på vår första resa till Italien 1999.

Sedan så var det alltså dags att vända hemåt. Lämnade Italien och lovade oss själva att dit skulle vi igen. Vi körde norrut och nu så valde vi att köra genom Schweiz. Vid gränsen så blev vi väl mottagna av en tjänsteman som avkrävde oss på vägavgift för att köra genom landet. Nu kommet jag inte ihåg vad det kostade eller i vilken valuta som vi betalade men det var i alla fall inte i det landets valuta. Vi körde igenom Schweiz och det var otroligt vackert. Men fy så kuperat med massor av hårnålskurvor.

Vi var på väg mot Tyska vinvägen (Deutsche Weinstrasse). Mer om det i morgon.

Ikväll så beställde vi hem mat, pommes med gott kött och god fräsch sallad och det smakade jättegott.

Sen så blir det väl som vanligt att vi lyssnar på Karlavagnen och med Sanna Lundell i kväll som verkligen är en bra programledare.

2 reaktioner till “Regn på morgonen men sedan en del sol”

  1. Härliga minnen. Med blogg blir det ju extra lätt att minnas och titta tillbaka på vad man gjorde för något eller några år sen. Då ser man också hur mycket kul och intressant man varit med om. Ha dé gott!

    1. Ja, minnen är roliga. Men dessa minnen är faktiskt 19 år gamla. Då var det inte så vanligt med husbil som det är i dag och internet låg i sin linda.

Kommentarer inaktiverade.