Elproblem som löste sig

2018-01-09

Så var det dags för skitväder igen. Regnet började i natt och fortsatte hela förmiddagen. Det blåste rätt så mycket och det var endast 12 plus. Det blev en lite kortare promenad i dag och efter ca 20 minuter ville Zacko vända och hem. Det gjorde vi då.

När jag kom hem så fick jag reda på att vi var strömlösa. Jag lämnade in Zacko till Hasse och gick till receptionen för att dom skulle komma bort och rätta till felet. Jag fortsatte till Lidl för att handla frallor. Och regnet bara öste ner och mina brallor blev genomvåta.

Hemma igen så var det fortfarande strömlöst. Tillbaka till receptionen och fick då förklarat för mig att det är någon av dom tre husbilarna vid elcentralen som har något fel eftersom strömmen bröts med en gång efter hon hade slagit på huvudsäkringen. Vi var sen utan ström och det blev snabbt svalare i husbilen.

Upp igen till receptionen och tillbaka med personal till elcentralen. Samma historia igen. Då sa jag att vi ville flytta till en annan elcentral så då öppnade hon där och Hasse flyttade sladden och sen hade vi ström igen. Efter en stund så gjorde grannen bredvid detsamma. Den tredje blev kvar och kanske fungerade elen för dom.

Fläkten gick igång och Hasse la sina innetossor framför värmefläkten för att värma upp dom. Köpte dessa varma fotbeklädnader i Mora när vi var där för att titta på Vasaloppet för många år sedan. Det var förresten väldigt roligt.  Kalla fötter är inte speciellt skönt. Sen tog det inte så lång stund förrän vi hade det varmt och skönt igen i husbilen.

På eftermiddagen så blev det uppehåll med bara någon kort enstaka skur och det hade slutat blåsa. Skönt att kunna gå ut med Zacko utan att bli sjöblöt.

På kvällen så lyssnar vi som vanligt på radion och det var en del sport och då utförsåkning på skidor. Sedan så blev det Karlavagnen som vanligt och i kväll så handlar det om tv och dataspelsberoende. Ska bli intressant att lyssna på.

2 reaktioner till “Elproblem som löste sig”

  1. Hej Eva
    Hvor har I købt den lille varme flakt, smart den fylder ikke så meget
    Ha en skøn dag

    1. Hej
      Den har vi köpt här i Peniche förra vintern. Storleken är verkligen bra och så kan man välja antingen 750 W eller 1500 W. Rätt ofta så finns det bara 4 A i stolpen och det räcker inte till så mycket.
      Önskar er också en härlig dag.

Kommentarer inaktiverade.