Regnväder

2018-01-05

Nu har vi tydligen kommit fram till en regnperiod. Började regna i natt och det fortsatte i stort sett hela dagen med några längre/kortare uppehåll. Det var 13 – 15 plus hela dagen och inte så blåsigt. Det blev regnplagg på när vi gav oss iväg på vår vanliga morgonpromenad. Idag blev den inte så lång för Zacko gillar inte detta väder och ville efter ca 30 minuter vända hemåt. Alltså gick vi hemåt. Vi var rätt så våta då och Zacko gillar inte att vara våt för då fryser han. Hasse tog väl hand om honom när vi kom hem. Lilla Zacko skakade så Hasse virade in honom i en filt så han skulle bli varm.

Sedan så gick jag iväg till Lidl för att köpa frallor för Hasse vill inte ta ut sin elcykel när det regnar. Och jag var ju redan våt. Är en massa trappsteg ner till Lidl så jag valde att gå runt. Men sedan så tog jag trappan upp och det är 21 höga trappsteg. Jobbigt tyckte jag men det gick.

Man ska passa sig för smala trottoarer där inga bilar står parkerade utanför. Finns nämligen en del vattensamlingar nedanför dom höga trottoarkanterna och om det kommer en bil körande så kan man bli rätt så rejält nedstänkt. Så jag valde i dag breda trottoarer med bilar som var parkerade längs med gatan. Blev alltså inte nerstänkt. Får ju var lite förutseende ibland.

I detta busväder som det var idag så tyckte vi att det skulle smaka bra att värma en burk soppa på eftermiddagen. Så det gjorde vi. Alltså värmde vi en burk Knorr Köttsoppa med grönsaker. Men kött är det inte mycket av mest grönsaker. Men det smakar bra och värmde gott och mättande i det regniga vädret.

Under dagen så har jag passat på att gå ut med Zacko när det har varit uppehåll i regnandet. Och det var inte så lätt för det var korta uppehåll. Men vi har ju regnkläder.

Har kollat på väderprognoserna och det ska tydligen bli sånt här regnigt väder ett tag framåt. Jaha inget vi kan göra något åt. Bara att gilla läget!