Spegelblankt

2017-12-04

Vädret i morse var en repris från igår, alltså helt underbart. Natten hade varit sval och det var morgonen också, 9 plus. Men det blev som vanligt rätt så fort varmare och i solen så var det väl 22 – 23 härliga plusgrader.

  

Det var i stort sett helt vindstilla och vattnet i ”kanalen” låg helt stilla och spegelblankt.

Satt så klart ute i solen även i dag och läste och njöt i värmen.

”En kvinna i blått” var bra och lagom spännande. Den präglas av en stilla humor, ett unikt persongalleri och skickligt sammansatt intrig precis som dom andra böckerna som handlar om Ruth. Nu så blir det ”Inland” av Arne Dahl och den började med ett högt tempo.

Dagen gick som vanligt fort i ett långsamt tempo. Hur det nu går till!

När jag på kvällen stod och lagade mat, kokte ris och stekte strimlad kycklingfilé, så kom det ett märkligt ljud ifrån spisen. Det liksom puffade till. Sen la gasolen av. Eftersom jag inte kan skifta från en tom till en full gasoltub så fick Hasse göra det. Men han och Zacko låg i sängen och myste tillsammans så jag tyckte det var så jobbigt att störa dom. Men jag hade inget val. Hasse gick så klart upp och ut och fixade till det. Sedan så fortsatte jag med matlagningen. Det blev alltså kokt ris med kyckling i currysås och det smakade verkligen gott.

Ska enligt väderprognosen bli lite molnigt i morgon. Den som lever får se!