En härlig dag i Boiro

2017-11-17

Efter ytterligare en sval natt så grydde morgonen med sol men det var endast 7 plus enligt vår termometer men det var med all säkerhet kallare. Kändes det som i alla fall.

Det var lågvatten nu på morgonen och man ser botten på havet en bit ut.

En strandbild till.

Det är en härlig promenadväg här längs med stranden och havet.

I dag så skulle jag hitta en bank för att ta ut lite pengar. Ibland behöver man ha kontanter och då är det bra att lite pengar i plånboken.

Efter att ha gått på strandpromenaden en bit så gick jag mot stan och kom fram till gågatan.

Där härjade dessa figurer fast det var rätt så tidigt. Men dom rörde ju inte på sig!! Dom var som huggna i sten!

Efter en lång promenad kom jag fram hit och där på andra sidan hittade jag äntligen en bank med uttagsautomat som var utomhus. Fanns som tur var text på engelska vilket underlättade. Det var många olika val och knapptryckningar som behövdes för att få ut pengar. Men det lyckades till slut.

Hemma igen så var det dags för att försöka få vår Sun Mover att fungera igen. Körde några kalibreringsvarv men det hjälpte inte. Den gick upp men ställde sig tyvärr inte mot solen. Skit också.

Gick en sväng med Zacko och det är så fint här. På kvällen så är det belysning på broarna och bryggan och runt sjön.

Dom här rastplatsmöblerna har funnits här tidigare när vi har varit här.

När jag var ute och gick så funderade jag en del på vår Sun Mover. Visst skulle man kunna flytta på den manuellt?. Fram med manualen och läste igenom aktuella avsnitt. Sidan 8 och sidan 10 gav mig bra vägledning. Följde dom och nu så hade jag flyttat solcellen till rätt läge. Vad glad jag blev och det blev Hasse också när han kom tillbaka efter sin promenad. Men den flyttade sig inte som den skulle. Då så tryckte vi ner den och tryckte sedan upp den igen och nu så ställde den sig i rätt läge. Vad vi blev glada när när vi såg att den sedan flyttade sig som den skulle!

Vädret var härligt och vi tog inte ut någon stol utanför husbilen för det var lite jordigt här. Ville inte att Zacko skulle krafsa runt och lägga sig där.

Vi gick och satte oss på en av bänkarna som finns här. Tänkte sitta och läsa lite men satt och tittade ut över vattnet och fåglarna och det var så rogivande. Kom ett spanskt par förbi och pratade med oss och vi svarade på svenska. Vi kom så bra överens. Lite småroligt ibland.

Det har varit en lugn och skön dag och i synnerhet efter vi fått rätt på vår Sun Mover.

Men vi är rätt så besvärade av en massa flugor som är väldigt närgångna. Hängde upp en sån där klisterremsa som drar flugorna till sig och den hjälpte för nu sitter flugorna där istället för att irritera oss.

Ser fram emot en solig dag här i morgon.