Många lämnade och många kom

Undrar om det har börjat komma upp lite vitsippor när vi kommer till Sverige igen.

2024-03-24

Fortsatt molnigt men inte speciellt kallt, 17 – 20 plus. Men i dag var det lite småblåsigt men inget som egentligen störde. Helt utmärkt väder för en promenad tyckte jag.

Grannen bredvid körde i väg vilket även många andra gjorde. Fick fri sikt över planen ett tag. Han kom senare tillbaka. Så kan det gå! Efter ett par timma så körde han igen. Får se om det kommer någon och parkerar där senare. Kom hit många husbilar under eftermiddagen som vanligt många fransmän men även några andra nationaliteter.

En spanjor parkerade mellan oss och bygget. Flyttade helt fräckt på en kona och ställde sig där. Ingen personal brydde sig så det gjorde inte vi heller. Sedan var det flera som flyttade koner och parkerade. Personal sa till men det brydde dom sig inte om utan stod kvar. Då plockade personal bort konerna så var det bra med det.

Fick besök av Sotis i dag igen. Hade lite rester kvar från igår som han fick kalasa på. Sedan gjorde han som vanligt och gick sedan iväg.

Ny favoritplats i soffan.

Vi hörde konstiga ljud utanför ställplatsen. Trummor och någon som mässade och andra liksom svarade. Det är ju Palmsöndagen i dag och det uppmärksammas här i den lilla kyrkan som finns precis utanför ställplatsen. Det höll på i några timmar och även kyrkklockorna fick motioneras. Mäktig klang i dom.

I kväll åt vi omelett med en stuvning av musslor i vatten. Det har jag inte provat tidigare och det blev väldigt gott. Var dessutom lättlagat.

Senast lästa bok

”Samlaren” av Paul Cleave har ett högt tempo där inte bara två, utan tre hänsynslösa personer möts i en kamp mot tiden. Det var en hemsk historia. Otroligt mycket våld, kidnappningar, mördande och tortyr. Väldigt spännande med bra personbeskrivningar. Författaren kryper under skinnet på sina figurer och får dom mycket verkliga och dom obehagliga ännu obehagligare. Slutet var rafflande och inte så illa.

Baksidestext

Att människor försvinner i Christchurch är inte ovanligt, men när psykologiprofessorn Cooper Riley plötsligt inte dyker upp på sitt arbete och studenten Emma Green spårlöst försvinner efter sitt skift på ett kafé, börjar oron växa. Deras försvinnanden sammanfaller med att den tidigare kriminalinspektören Theodore Tate friges efter ett fyra månader långt fängelsestraff. Emma Greens far anlitar Tate som privatutredare för att hitta dottern, en skuld Tate bär på efter att ha varit inblandad i en rattfylleriolycka som nästan kostade Emma livet året innan.

Under tiden har Adrian, en före detta patient på en institution för mentalsjuka, börjat bygga upp en makaber samling. Han samlar på föremål från olika seriemördare och hans samling når sin kulmen när han får tag på sitt mest eftertraktade samlingsobjekt: en verklig mördare.

Tates jakt på sanningen för honom till det övergivna mentalsjukhuset Grover Hills, en plats som stängdes ned för tre år sedan och som bär på en skrämmande historia, en historia som dess överlevare helst vill glömma. Tate inser snart att om han ska ha någon chans att hitta Emma Green och Cooper Riley i livet, måste han gräva djupt i Grover Hills mörka hemligheter.

Blev en liten söt groda idag som avslutning.

2 reaktioner till “Många lämnade och många kom”

 1. Nu stundar ju påskhelgen och vi märkte då vi stod i Vias att det var väldigt många husbilar som kom.
  Katolikerna är mer noga med påsken än till och med julen.
  Vi har en del att göra i morgon och jag berättar mer i min blogg.

  Ha det så bra!!!!

  1. Tror att det är många som kör hem nu för att fira påsk med familj och vänner.
   Nu blev jag nyfiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *