Kanske på hemväg

Något dimmig morgon vid en kust i Spanien. Så fridfullt med detta lugna vatten.

Stabilt och bra väder nu. 16 – 22plus, inga moln och bara en svag vind. Så härligt att kunna vara ute och ha dörren öppen. Blev några promenader idag.

På förmiddagen glesades det ut mellan husbilarna då många fortsatte sina resor. Tror det är många som är på hemväg norrut nu. Det blev eftermiddag och då fylldes det på igen. Kom även en svensk husbil och det var någon som vi kände. Han kom förbi och stannade och pratade en stund och det var trevligt.

Jobbet på bygget fortsätter och nu slutar dom inte förrän vid 6-tiden och dom börjar på morgonen klockan 8. Några raster tar dom under dagen. Mat måste ju även dom.

Sent på eftermiddagen kom Sotis hit. Hade inte sett honom på hela dagen. Han fick lite mat och la sig sen i solen på golvet och vilade en stund.

Själva har vi inte gjort något speciellt idag precis som vanligt.

Vi åt till middag ikväll kokt stekt potatis med lök samt en pannbiff med stekt ägg på. Smakade väldigt gott.

Senast lästa bok:

”Den hundrade kvinnan” av Simon Häggström. En berättelse som verkligen griper tag i en. Väldigt välskriven även om den innehåller mycket grymheter. Det verkar att förekomma slavhandel överallt i världen med unga kvinnor som tvingas till prostitution. Fruktansvärt att det inte går att få stopp på detta.

Titeln syftar på att dom kan inte kan rädda 99 så kanske dom kan rädda 1, den hundrade så då kan det vara värt jobbet.

Baksidestext:

Vad händer när tron på det övernaturliga krockar med verkligheten?

En ung kvinna hittas brutalt mördad i Humlegården i Stockholm. Polisen misstänker att offret tillhör en grupp prostituerade nigerianska kvinnor och kallar in människohandelsgruppen. Eftersom kriminalinspektör Markus Lundström är i London får polisassistent Natalia Volotkova leda arbetet, och bilden av kvinnan etsar sig fast på hennes näthinna – hon har aldrig sett någonting så bestialiskt förut. Kan det röra sig om ett ritualmord? Natalia blir besatt av fallet, och när hon upptäcker att de nigerianska kvinnorna är svåra att nå fram till tar hon till okonventionella metoder för att få den information hon behöver. Samtidigt har hon människohandlarnas ögon på sig.

Den hundrade kvinnan är den fjärde fristående boken i serien om människohandelsgruppen.

Det kan ibland vara rätt så hårt jobb!

2 reaktioner till “Kanske på hemväg”

  1. Så rätt det där med drömmar. Vi åt endast varma mackor till middag. Så vi njuter av att värmen som kommit och jag dristade mig till att byta till trekvartsbyxor. Lite kyligt ikväll så det fick bli flanellbyxor då.
    Vi har småpysslat och njutit av dagen idag.

    Ha det så bra!!!

    1. Varma mackor är inte fy skam.
      Man får ju byta kläder efter vädret så det känns behagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *