Blåst och regn

2017 i september gjorde vi ett besök i den tyska staden Kyritz. Då var det gratis plaster med el och inte så många besökare. Det var grönt och skönt utanför dörren. Nu är det betalning och många fler husbilar där.

2024-03-02

Mycket regn och blåst i natt och det gungade rätt så mycket ibland. Hade tur när jag gick ut på förmiddagen för det regnade inte just då. Sedan var det svårt att hinna ut mellan skurarna. Dessutom så blåste det också så det var inte alls skönt att vara ute.

Blåsten var kraftig och fortsatte hela dagen. Mycket lugnt här för ingen vill ju inte gå ut i onödan i detta busväder. Kom bara hit enstaka husbil också troligen av samma anledning. Sotis såg vi inte till på dagen, han har väl någon plats att vara på när det regnar och blåser. Men han kom lite senare mot kvällen och fick lite mat.

Händer inte så mycket så det är skönt att ha tillgång till internet och många böcker att läsa.

Gjorde pilaffris i dag vilket jag aldrig har gjort tidigare. Serverade det med stekta kycklingben och det smakade väldigt gott.

Senast lästa bok:

”Grupp 61” av Anders Jallai var en bok med mycket politik. Spioner och agenter från öst och väst som bluffar varandra och spionerar hit och dit och på varandra. Vem som är på vilken sida går inte att lista ut för dom verkar vara på båda sidor samtidigt. Kontraspionage! Rätt så rörigt ibland men väldigt intressant läsning. Politiska läget i världen är betydligt värre i dagens läge.

Baksidestext:

Stockholm mars 1996:

Anton Modin har nyligen förlorat sin familj i Estoniakatastrofen (1994). Han har kvar sitt arbete på den hemliga avdelningen SSI inom försvaret men han går sällan dit. Istället begraver han sin sorg i för mycket alkohol och annat destruktivt beteende. Hans chef Chris Loklinth erbjuder honom ett till synes enkelt uppdrag för att komma tillbaka på rätt spår. Uppdraget gäller en väktare på Sagerska palatset som misstänks vara medlem av en nazistisk gruppering i Sverige. Till en början verkar uppdraget enkelt, men det går snart snett och Modin tvingas lämna landet för att rädda sitt eget liv. Han kommer då i kontakt med Grupp 61, en mycket hemlig sammanslutning i USA bestående av CIA-veteraner som diskret utreder det CIA idag inte kan eller vågar utreda. Det handlar om en före detta CIA-chef och om skapandet av den Nato-styrda Stay Behind-organisationen i Sverige. Modin får snart helt ny kunskap om historiska händelser som visar sig påverka oss än idag.

Grupp 61 är den fjortonde fristående boken i författaren Anders Jallai:s verklighetsnära serie om händelser i Sverige under kalla kriget. Händelser som ytterst få i vårt land har kännedom om.         

Ibland kan det faktiskt vara på det sättet!!

2 reaktioner till “Blåst och regn”

Kommentarer inaktiverade.