Väderomslag

Längtar just i dag väldigt efter sol och hav.

Vilket väderomslag! Började blåsa under natten och dessutom mycket kraftigt. Vindstyrkan var mellan 12 – 22 m/s. Sedan på morgonen började det regna också och inte lite heller. Ingen morgonpromenad idag. Gillar varken blåst eller regn. Blåsten rykte och slet i husbilen och det gungade en del. Inte så kallt 17 – 19 plus.

Fick slut på dricksvatten som vi har i en dunk. Klädde på mig väl med vindjacka och tog upp kapuschongen och fäste den ordentligt så att den inte skulle blåsa av. Sen gick jag iväg och höll mig stabilt i Rulle. Fick gå ner till servicen för vattnet var avstängt vid disken. Dom håller på att dra nya ledningar där. Det gick bra men fy tusan vad jag mår dåligt när det blåser så mycket. Ska enligt prognosen vara i några dagar. Hoppas verkligen att den är fel!!

I dag serverade jag pannbiff med lök, sås, kokt potatis och en klick lingonsylt. Gott som vanligt.

Senast lästa bok.

”Döda kvinnor förlåter inte” av Katarina Wennstam var verkligen en mycket bra bok. Väldigt intressant handling och berättelse. Mycket levande beskrivit. Gillar man historiska romaner med stark verklighetsanknytning ska man läsa denna. Det är en serie så det kommer flera.

Första delen av Sekelskiftesmorden

Baksidestext.

Fyra kvinnor ur olika samhällsklasser bor alla i samma fastighet på Södermalm. De förs samman av ett fruktansvärt dödsfall på den gemensamma gården, under den kylslagna nyårsnatten mellan 1895 och 1896. Det står snart klart att den avlidna kvinnan försökt genomföra en illegal fosterfördrivning. 

Boken är en ödesmättad skildring av kvinnors hårda villkor under slutet av 1800-talet. Med ett oemotståndligt språk och rasande driv skildrar Katarina Wennstam en värld som myllrar av tjänsteflickor, sedeslösa kvinnor, utnyttjande män och målande beskrivningar av såväl staden som utsökta klädedräkter. En gedigen research ligger bakom Katarina Wennstams mest passionerade bokprojekt någonsin.

Piggar upp mig och andra med dåligt väder med en härlig tulpanbild.

3 reaktioner till “Väderomslag”

  1. Idag röstade jag på Storytel om bästa böckerna i olika genren och gissa om jag blev förvånad då flera av de böcker vi lyssnat på var med. Ja inte så många deckare för vi är inte så förtjusta i den sortens litteratur.
    Vi har ätit makrillburgare i tomatsås med basilika. Så gott.

    Ha det så bra!!!

    1. Men så roligt med olika genren. Men det finns så många olika deckare som är mer som spänningsromaner. Visst gillar ni historiska romaner?
      Den maträtten ska jag nog prova någon gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *