Fortsättning 2001 – 8

Här var vi någonstans i härliga Moseldalen. Hoppas komma dit igen någon gång.

2024-02-09

Sent på kvällen minskade blåsten och det var skönt. Regnet fortsatte men det brydde vi oss inte om när det var på kvällen och natten. På morgonen regnade det och det började blåsa lite igen. Jag hann ut på en promenad när det var uppehållsväder. Det var inte så kallt 17 – 19 plus.

Blåste fortfarande men regnet drog bort och det blev bara spridda korta men intensiva skurar under eftermiddagen. Solen tittade fram och det om något piggar ju upp. Fick kolla på himlen efter mörka moln innan man gick ut.

Vi beställde mat ifrån Duna Kebab ikväll och det blev en Prato kebab som vi har beställt innan. Levererades som vanlig av Uber Eats som vi också beställer ifrån.

Tillbakablick

Blir lite mer Sicilien idag. Det var mycket vackert att köra där och vi höll oss längs med kusten. På rastplatserna var det otroligt skräpigt. Det kunde ligga allt från traktordäck till underkläder och allt som kan finnas däremellan. Inga soptunnor utan bara slängt rakt ut på marken och runtomkring. Även dikena på vissa vägavsnitt var nerlusat med sopor av allehanda slag. Kanske är det bättre nu vilket man ju kan hoppas op.

Kom sedan fram till en camping som låg stadsnära. Där ville dom ha pass men nöjde sig med vårt CC kort som vi hade då. Damen där samlade på ölburkar från hela världen och där fanns många. Överallt var dom placerade, fanns knappast någon ledig yta.

Frågade efter en bra fiskrestaurang och den låg inte så långt bort. Vi gick dit strax innan 9 och där var nästan tomt när vi anlände. 20 minuter senare var det helt fullt. Vi blev rekommenderade en turistmeny eller om det var en avsmaknings meny. Kvittar vilket för vi fick på löpande band in nya rätter. Det var fisk och skaldjur och jag trodde inte att det kunde finnas så många sätt att tillaga havets läckerheter på. Vin ingick i priset och fylldes på hela tiden.

Vi åt och åt och när vi trodde att nu måste det väl vara slut så kom det in nya rätter. Var ju inte så mycket av varje men det var ju otroligt många. Efterrätt skulle det också vara men den avstod vi ifrån och valde kaffe istället. Det var inte billigt kommer jag ihåg men absolut värt varje lire.

Vi kom tillbaka till campingen och hittade vårt rullande hem som vi minst sagt rullade in i. Vilken härlig dag och kväll det hade varit. Bestämde att vi skulle stannade kvar någon dag till. Fanns en del att utforska i närhet bland annat i den lilla byn.

Det tycker jag verkligen att det skulle vara.

2 reaktioner till “Fortsättning 2001 – 8”

 1. Ni kan ju ta en sväng ner till moseldalen på väg upp till Sverige.
  Man kan ju hoppas att det är mindre skräpigt idag än då ni var på Sicilien.
  De har varnat för blåst här men än så länge har vi inte märkt av det. Men natten till idag har det regnat.

  Ha det så bra!!!

  1. Absolut inte Moseldalen på våren.
   Just nu är det väldigt mycket blåst och regn. Så tråkigt väder när det är karneval här. Men den dirigeras om till att bli inomhus. Man får ju rätta sig efter vädret! Så är det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *