Fortsättning 2001 – 7

Tycker att denna solnedgång är vacker. Solen lyser genom trädet så det ser ut som ett hål.

2024-02-07

Lite varmare idag men med lite mer moln och även en svag vind. Det var 17 – 23 plus och inte så mycket sol. Rätt så behagligt ändå att kunna vara ute och gå lite.

Bygget satte igång vid åtta. Nu jobbar dom mest inne i byggnaden så vi vet inte vad dom gör. Hörs inte så mycket därifrån och vi ser ju inget heller.

Som vanligt står ju radion på jämt här och det är P4 som gäller samt vår lokalradio som är Radio Sjuhärad. Gillar att höra vad som händer på hemmafronten. Det är ju en hel del ska jag säga. Har en högtalare som kopplas ihop med datorn genom Bluetooth och det fungerar väldigt bra. Finns gratis internet på platsen så jag behöver inte använda min egen uppkoppling.

Pulvermos, bra hetsad, åt vi tillsamman med pressad skinka i burk. Kallas även spam. Var flera år sedan vi åt det. Smakade väl si så där men helt klart ätbart men kanske inte riktigt njutbart. I kväll hjälpte Hasse till med maten. Han öppnade burken!!

Tillbakablick

Vulkanen Etna stod på önskelistan att besöka så vi körde dit. Det var en vacker vägsträcka att åka på med underbara utsikt över havet. När vi kom dit så var det bara att följa skyltarna. Det gick mycket uppåt och det var ju väntat. Vi stannade på en parkering och gick ut och tittade oss omkring. Här var det en hel del stånd som sålde souvenirer och vi köpte inget.

Vi var rätt så långt ifrån kratern och det såg mest ut som ett månlandskap. Man fick inte komma upp för nära för det väntades ett utbrott vilket kom senare i juli-augusti. Det var egentligen inte så mycket att titta eftersom det var begränsat men helt ärligt hade jag inte åkt högre upp med en linbana.

Sedan skulle vi ta oss ner också. Tog det mycket sakta och både bromsade och motorbromsade. Det började lukta konstigt tyckte vi. Jag tryckte ner rutan och konstaterade att det kom utifrån. Fortsatte i sakta mak. Kom en personbil och körde förbi oss och vinkade in oss till sidan och pekade mot hjulen. Där rykte det mycket. Överhettade bromsar trots vi körde så försiktigt. Vi stod kvar där drygt en timme så det skulle svalna ordentligt. Nu blev det ännumer motorbromsande.

Vi var helt slut efter nerresan och började titta efter en camping. Hittade en som hette just Etna. Fick en plats där som egentligen inte var en plats men det var ok för dom och då även för oss. Var en trång ruffig camping men med god stämning.

På kvällen var det stor fest där och dom kom och hämtade oss för att vi också skulle vara med. Det blev en del öl, vin och mat. Det dansades också så det var bara att göra som dom andra gjorde. Det var en mycket rolig kväll som varade halva natten.

Nästa morgon sov vi länge och körde inte iväg förrän senare på dagen.

Vem vill förresten ha tråkigt?

3 reaktioner till “Fortsättning 2001 – 7”

 1. Det är just det oväntade som kan utvecklas till något riktigt roligt som med er camping vid Etna. Jag har ofta stött på sådant. Något som först verkar riktigt dåligt blir det bästa man varit med om den semestern.
  Det blev ju riktigt bra för er.
  Ska bli roligt att se vart det sedan bar av.
  Du har glömt att visa februaris bild av din kalender. Bara en påminnelse av en djurtokig människa.

  Ha det så bra!!!

  1. Kalenderbilden finns andra februari.
   Visst är det oväntade händelser som gör det hela roligt. Samt lite körningar som blev helt fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *