Tillbaka till 2001

Här var vi i SanLucar och vägen fortsatte ända ner till stranden. Stod på en camping i närheten.

2024-02-02

Kan inte klaga på vädret i dag heller. Fortsatt soligt och varmt, 16 – 20 grader och inte blåste det heller. Jag tycker om lagomväder vilket jag anser det vara här nu.

Bygget fortsatte idag med buller och bång. Det borrades och höggs i betongen. Skar och slipade och det dammade en hel del. Cementblandaren är inte helt ljudlös när den är igång. I bland hörde vi inte vad vi sa till varandra utan fick skrika. Så tyst det sedan blev när dom hade siesta och sedan slutade för dagen.

Idag var det det rätt stor omsättning på husbilar. Det var fler som hit än som körde härifrån.

Cordon bleu med råstekta potatisklyftor och beasås åt vi ikväll. Ett tag sedan nu så det smakade bra.

Så här ser min hundkalender för februari månad.

Tillbakablick

Vi kom sedan iväg söderut. När vi stod på kajen i kö för att checka in så försvann biljetten ner bakom handskfacket. Det var ju inte så bra. Hasse fick skruva loss något och så kom vår biljett fram så vi kunde senare köra ombord på färjan. På överfarten kom jag på att jag hade glömt våra pass hemma. Inget vi kunde göra något åt då.

Mot genom Tyskland och Österrike till Italien. Gränskontroller danns ju inte då så där var det inga problem. Stannade på ställplatsen vid gränsen och så åt vi Cordon bleu med pommes. Fortsatte sedan efter 2 nätter.

Hade bestämt oss för att köra till Misano direkt. Nu kom vi en annan väg och nu hade vi även en navigator och den var inte alls pålitlig. Körde förbi en gokartbana där en del gubbar satt vid kaféet och vinkade till oss. Vi vinkade glatt tillbaka. Kom en kurva och bakom den en järnvägsbro som vi inte kunde köra under. Det var det dom ville varna oss för. Efter diverse backning och omtag så körde vi tillbaka. Nu vinkade dom igen vilket vi också gjorde. Hittade sedan rätt väg där vi körde över järnvägen istället.

Kom till campingen, checkade in och fick en bra plats. Dom ville kolla passen men det räckte med körkort. Stannade några dagar och njöt av värmen, bad, cykelturer och god mat.

Fortsatte sedan söderut längs med kusten. Hittade en mycket strandnära camping som vi kollade på. Hade precis parkerat innanför grinden när det kommer en man mot oss. På klingande halländska fråga han så här: ”Och hur i all sin dar hur har ni hittat hit?” Ja hur hade vi det? Liksom bara hamnat här svarade vi lite förvirrat. Det var en trång camping men dom ordnade en plats till oss som vi blev nöjda med. Dom nöjde sig också med körkort.

Affär fanns i närheten och även serveringar där man kunde äta om man ville. Toaletter var bara ett hål i golvet och det kan jag inte använda. Men det fanns en toalett men utan sittring. Om man satt där när tåget kom förbi precis utanför blev man så skrämd att man sket knäck i spiraler. Men då var man ju på rätt plats. Toapapper fick man inte glömma att ta med sig. Använde den endast 1 gång.

Det kan ju också vara en ursäkt.

2 reaktioner till “Tillbaka till 2001”

  1. Jösses tror inte jag vågat fortsätta utan pass i Europa. Vi har haft passen med oss tills vi fick eu-korten. Nu har ju jag ett franskt körkort så det gäller som identiteshandling.
    Vi har haft riktig sommarvärme idag och det är så härligt.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *