Tillbakablick

Ett foto på vackra blommer passar alltid tycker jag.

2024-02-01

Fortsatt soligt och varmt ännu en dag. Under dagen var det 20 plus. Lite svalare under natten men vad gör det, är ju inte ute och ränner i mörkret. Blir väldigt fort varmare när solen stiger högt på den molnfria himlen.

Bygget fortsatte i dag också men vi ser inte vad dom gör för dom är mest inne i huset.

Det har varit mycket lugnt här under större delen av dagen. Körde inte iväg så många husbilar på förmiddagen men senare på eftermiddagen kom det rätt så många. Trodde ett tag att vi skulle få en ny granne men till slut så valde dom en annan ruta.

Värmde resten av lasagnen till middag, smakade gott även idag.

Tillbakablick

Hösten år 2000 kände vi att det började bli lite jobbigt att klättra upp i alkoven när det var dags att sova. Dessutom var det ju jämt den som låg innerst som skulle på toa på natten.

Innan vi skulle ställa in husbilen i Svaneholm på vinterförvaring tog vi en tur till Codat i Fritsla. Vi hade pratat lite löst om att byta bil och om hur den skulle se ut. När vi kom dit tittade vi på lite olika husbilar men det fanns ingen som stämde. Pratade sedan med chefen och talade om hur vi ville ha vår husbil. Det skulle vara en fast bädd och vändbara stolar, vinkelkök och snygg klädsel och halvintegrerad.

Chefen titta på oss och sa följ efter mig vilket vi gjorde. Gick ut till rum som egentligen inte var för besökare. Där stod den, min drömbil. Tittade in i den och den var precis som jag ville ha det. Det var en Pilote Pacific 690. Vi bestämde oss omedelbart om att den husbilen ville vi verkligen bli ägare till.

Gick till en försäljare och började prata om vilken utrustning vi skulle ha. Cykelställ, stödben bak, extra högtalare under soffan och en del annat. Klädsel blev den som fanns i visningsbilen så snygg och slitstark. Vi skulle få den levererad våren 2001.

Körde hem och började packa ur och städa vår alkovbil för att lämna in den till Codat. Nu slapp vi kostnaden för vinterförvaringen.

Sedan flög vi till Gran Canaria över jul och nyår, skönt att slippa vintern några veckor. Våren kom som väntat men det gjorde inte husbilen. Blev några förseningar men i midsommarveckan anlände den och vi var och hämtade den. Mycket glada var vi. Hasse körde hem husbilen och jag personbilen. Vi började faktiskt meddetsamma att flytta in våra saker i den och efter någon dag körde vi söderut.

Händer dock inte så ofta för ingen säger till mig vad jag ska göra!

2 reaktioner till “Tillbakablick”

  1. Vi har endast haft två husbilar sedan vi började med det. Men innan hade vi fyra olika husvagnar.
    I bombhuset har det väsnats ordentligt idag men det är inte så farligt eftersom de har två timmars lunch och sedan väsnas de inte så mycket på eftermiddagen. De håller på att göra fönster i ett stenhus som har metertjocka väggar.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *