Blåsigt igen

Var här på besök för några år sedan och hittade i en park detta fina hus. Stod en stund och tittade och väntade på att se en rörelse men det var ju målning. Mycket verklighetstroget.

2024-01-19

Något svalare i dag, 15 grader och alldeles för blåsigt. Det var mulet på förmiddagen och kändes kallt när jag ändå gick ut på en promenad.

Blåsten fortsatte även på eftermiddagen men det blev växlande molnighet så solen tittade fram ibland. Var ändå kallt för vinden var kylig. Men det var inte så grått och det kändes ju bra.

Det var några grabbar och jobbade på bygget idag. Hördes inte så mycket därifrån och vi kunde inte se vad dom gjorde för dom var inne i huset och hamrade lite.

Nu är det och har varit en tid mycket skidor på radion. Dom åker på längden och höjden och vissa skjuter också. Faktiskt är det rätt så roligt att lyssna på dom och väldigt spännande också ibland. Måste ju bero en hel del på att dom som refererar är duktiga och verkligen kan sitt jobb. Gillar mycket när dom är spontana och när det går bra för Sverige kommer med glada utrop.

I kväll beställde jag Fish & Chips ifrån Duna Kebab. Var så sugen på det och är så bekvämt att få maten levererad till husbilen men Uber Eat. Smakade väldigt gott. Får även en liten folieform med god sallad som vi brukar spara till nästa dag. Blir för mycket mat annars.

Senast lästa bok.

”Pilgrim” av Jens Henrik Jensen var som dom andra böckerna om Oxen spännande och välskriven. Bra karaktärer som har följt med och som liksom har lärt känna. Fina miljöskildringar av både stad och landsbygd. Tempot är högt och det händer mycket hela tiden och en hel del oväntade vändningar.

Baksidestext:

En grupp krigsveteraners våldsamma död utreds och en lång skugga faller över den tidigare jägarsoldaten Niels Oxen och hans gamla vän på PET, Margrethe Franck. Tyngd av skuldkänslorna över att ha slagit ihjäl oskyldiga försvinner Oxen, till synes på en vandring utan slut. Franck blir avskedad från PET.

Då den tidigare PET-chefen Axel Mossman söker deras hjälp med ett enkelt uppdrag ser det ut som att ett streck dras över vad som tidigare hänt. Franck och Oxen ska bistå de danska skattemyndigheterna genom ett hemligt köp av bankuppgifter i Panama.           

De antar uppdraget och söker samtidigt svar om det förflutna som plågar dem. När de plötsligt är en mystisk mördare på spåren avtäcks samband. Men också att de befinner sig i en livsfara.

Tänk så bra att man kan få ändra sig hur ofta man vill.

3 reaktioner till “Blåsigt igen”

  1. Det hörs ju inte så mycket när de jobbar inomhus om det inte är som hos oss att det är ett stort stenhus. För gissa om det låter när de håller på och gjuter.
    Vi lyssnar på en bok som heter Befrielsen och handlar om en spion under andra världskriget. Den är bygd på verkliga händelser och en spion som verkligen fanns. Så djäkla spännande.

    Ha det så bra!!!

    1. Det är ju ett stenhus men det var troligen bara lite småjobb idag.
      Ska kolla om jag hittar den boken som E-Bok. Är författaren möjligen Imogen Kealeys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *