Lite nostalgi

Här är vi i Köping som har en väldigt fin ställplats. Den ligger bakom husen en bit bort. Finns en fin restaurang här och det är inte så långt till centrum.

2024-01-03

Nu har vi tydligen kommit in i en regnperiod. I dag regnade det mest hela dagen. Det var 16 – 18 plus och det blåste inget. Lite motigt att gå ut i regnet men jag gick iväg och fyllde vatten i vår dunk. Inte så långt att gå och det duggade bara just då.

När det blev några uppehåll under dagen så försökte jag hinna ut lite. Blev några gånger under dagen och sent på eftermiddagen blev det en runda på ställplatsen. Nu var det 14 husbilar här.

Enligt väderprognosen blir det mest mulet väder och rätt så mycket regn någon vecka framöver. Kan ju hoppas att prognosen är fel för det har det ju varit rätt så många gånger.

Lite nostalgi.

1997 köpte vi vår första husbil som var en begagnad alkovbil från 1989, bensinare. Vi gillade livet med husbil med en gång. Kuskade runt i Sverige och Danmark med den under sommarhalvåret (2 somrar) och det var väldigt roligt.

Hösten -98 besökte vi Elmia Husvagn/Husbil för första gången. Det var otroligt roligt. Vi gick runt och kollade på många husbilar. Vi hade tänkt byta upp oss långsamt men så blev det inte. Köpte en ny Dethleffs alkov som vi hämtade ut på våren -99. Det var stor lycka kan jag säga.

Men denna bil var ett klart måndagsexemplar visade det sig. Vi lämnade in den till Codat på måndagar och hämtade den på torsdagar. Uppstod alltid något nytt fel när vi var ute på helgerna. Det var ju så klart garantireparationer men det var ändå så trist. Detta höll på ett bra tag.

Sedan blev det semester och då körde vi till Italien. Blev en härlig semester och allt hade nyhetens behag.

Ikväll stekte jag pannkakor till middag. Var ett tag sedan och det smakade jättegott.

Alltid något att vara glad för. Dessutom är vin ju gott.

2 reaktioner till “Lite nostalgi”

  1. Trist väder men roligt att läsa om dina minnen med husbilar. Ser fram mot att få höra fortsättningen.
    Köping ligger inte så långt från Kolbäck där jag bodde från 7 års ålder till jag var elva. Då vi flyttade till Västerås.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *