Molnigt

Molnigt var det inte i Karlskoga när vi var där på våren. En mycket fin ställplats med underbar utsikt och fina omgivningar. Dessutom nära till ett trevligt centrum.

2023-12-27

Temperaturen kryper neråt på natten och morgonen. I dag var det bara 11 plus ute, helmulet och småblåsigt. Förutom varm tröja tog jag på vantar i dag. Det behövdes verkligen när jag gick en sväng med Rulle. Det var kallt.

Blev inte så mycket varmare under dagen, bara 15 – 17 plus. Eftersom det inte var någon sol som värmde så blev det alltså inte varmare.

På ställplatsen tunnades det ut med husbilar under dagen och det var inte många som kom hit. Inte så mycket folk som rörde sig ute heller. Dom vi såg var vinterklädda och såg ändå ut att frysa.

Det händer inte så mycket här nu och vi sitter mest och läser och surfar på nätet. Bara att gilla läget vilket vi har blivit väldigt bra på.

Senaste bok jag har läst.

Läste klart ”Offermakaren” av Viveca Sten, första boken i serien Åremorden. Den var bra och nu var det många nya personer som introducerades. Väldigt bra personskildringar som det kommer bli intressant att få följa. Även miljön är mycket fint skildrad med all snö och storslagna omgivningar. Storyn är spännande och tempot högt.

Baksidestext:

Just när skidsäsongen börjat i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas?

”Offermakaren” är första delen i Viveca Stens dramatiska nya serie Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen. Som alltid väver hon samman den storslagna naturen med starka karaktärer i en rafflande mordgåta som fullkomligt trollbinder läsaren.

Som det kan bli!!

3 reaktioner till “Molnigt”

  1. Det är dessa dagar som man kurar mest inomhus och vi njuter av att tända en brasa som sprakar så mysigt och doften av träet som brinner.
    Jag har hittat några franska författare som är översatta till svenska som vi lyssnar på. så poetiska och fina skildringar av människoöden. Inte så mycket spänning men fängslande.

    Ha det så bra !!!

    1. Tänk om man kunde tända en brasa, det är så underbart.
      Allt behöver inte vara spännande utan kan även vara vackert och romantiskt i ett långsamt berättande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *