Väskor!

2023-11-19

Dagen började med en molnfri himmel, alltså var det soligt. Ingen vind och 17 – 20 plus och i solen var det betydligt varmare. Blev en härlig promenad på förmiddagen och det blev fler senare.

När det sedan blev eftermiddag fortsatte solen att ösa sina varma strålar ner över oss. En riktigt härlig dag som också var lugn med det vanliga livet på en ställplats.

Här verkar det väldigt vanligt att herrar i olika åldrar och nationalitet har en lite väska med sig när dom går ut. Antingen är det en liten magväska eller något som dom hänger över ena eller andra axeln på snedden. En del har väskan på ryggen och andra över bröstet. Finns även dom som har den i en snodd runt handleden. Funderade i dag på vad dom har i sina små väskor. Skulle gissa på nycklar, plånbok, mobil och kanske lite annat nödvändigt.

Att kvinnor ofta har stora väskor är ju vanligt. Deras väskor innehåller väldigt mycket som är absolut nödvändigt att ha med sig. Jag vet för jag hade alltid stora väskor förr och var beredd på att vad som helt kunde hända under dagen. Numera har jag nycklar i en ficka, läppbalsam i en annan och mobilen i en tredje (med betalkort i) och då har jag det som jag behöver.

Tillbakablick 10 år 20131119

Nu kom det tivoli och marknad.

Det började att komma hit en massa bilar som parkerade ute på det stora fältet. Det skulle tydligen vara marknad här förstod vi när ställningarna kom upp.

Så kom det även hit ett pariserhjul så det skulle vara tivoli också.

Det började sedan att drälla in en massa olika fordon med olika innehåll.

Det fyllde på och växte ut över hela planen.

På gatan kom det upp en massa stånd och det var där man skulle kunna köpa olika maträtter när dom öppnade.

Det här ville vi inte missa så vi blev kvar några dagar till.

2 reaktioner till “Väskor!”

  1. Marknader kan vara väldigt trevliga och denna helg har vi haft det här i byn.Fast det var julmarknad och eftersom vi inte är så mycket för julsaker så avstod vi idag. Men vi har ju marknad varje söndag uppe vid torget hos mairen och där är det mer i vår smak.
    Men vi har det bra på vår udde och njuter av värmen som vi har nu.

    Ha det så bra !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *