Enklare i dag

Lite svalare i dag och helmulet. Det var ingen vind och 17 – 19 plus. Att gå ut och promenera Var inget problem så det gjorde jag några gånger under dagen. Även denna dag var väldigt lugn och rätt så händelselös. Kom hit några husbilar och några körde precis som vanligt. Men det var en del folk som gick iväg och kom hem efter en stund ofta med välfyllda påsar. Andra var borta längre och bar inte på något när dom kom tillbaka, skulle gissa på ett restaurangbesök

Något som är enklare nu än för 10 år sedan är att använda internet. Nu fungerar ju det svenska abonnemanget inom EU och det är enkelt. Vi har Telia och använder våra mobiler som router. Kanske inte det billigaste men för oss är det viktigare att det fungerar bra utan problem och det gör det.

För 10 år sedan när vi kom till ett nytt land körde vi till närmsta samhälle och letade upp en affär där vi kunde köpa ett surfkort för att kunna använda internet. Många gånger gick det lätt och blev rätt och ibland inte alls. Men med en viss envishet så löste det sig till slut. Fick köpa till mer surf flertal gånger under resans gång. På den tiden var man lite mer återhållsam med att surfa medan man numera är uppkopplad jämt. Här på ställplatsen ingår fri Wi-Fi men jag använder alltid min egen uppkoppling vid bankärenden och lite känsligare saker.

Bakåtblickar för 10 år sedan

Kvar i Lagos

Här var det väl skyltat till en parkering utanför Lidl med särskilda rutor för husbilar. Väldigt bra när man skulle handla där eftersom det var lite svängrum.

I denna rondell körde man bort till ställplatsen.

I kväll blev det en kebab med pommes utkörd med Uber Eats från Duna Kebab. Smakade väldigt gott men inte alls likt hur kebaben smakar i Sverige. Det var väldigt stora portioner så nu har vi kebab till i morgon också med sallad som fanns i särskilda folieformar.

Det här fungerar väldigt bra så det kommer att bli fler beställningar ifrån Uber Eats. Finns många matställen som är anslutna till dom här. Tack till personalen på ställplatsen som tipsade oss om detta och hämtade appen till min mobil. Resten gjorde jag själv.

2 reaktioner till “Enklare i dag”

  1. Så bra att kunna beställa mat hem eller hur? Vi älskar detta med livrasion som det heter i Frankrike. Jag fick tyvärr inte mina nya teckningssaker idag då det verkade vara något problem med utkörningen. Men det är bara att vänta och ha tålamod.
    Vi åt den goda kycklingcurrygrytan ikväll och jag kan ännu känna den goda eftersmaken.

    Ha det så bra !!!

    1. Men lite problem kan man ju stå ut med. Det löser sig helt klart. Är ju desto roligare när det kommer fram.
      Det är så gott med curry i en gryta med kyckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *