Lite nytt utanför

2023-11-14

I dag kom killarna till jobbet redan vid 8-tiden. Lite oväsen gjorde dom men inget som störde oss. Mitt på dagen tog dom som vanligt en pause för att sedan återvända på eftermiddagen.

Dom började sätta upp en Baja-Maja innanför staketet.

Arbetet fortsatte och en stund senare var det klart.

Vädret fortsatte med växlande molnighet, vindstilla och 18 – 23 plus. Skönt att kunna gå ut och promenera när man känner för det och slippa regn och blåst. Eftermiddagen blev väldigt solig och endast med lite vita moln på avstånd. Passade på att njuta av värmen i solen. Öppen dörr hela dagen även i dag. Lite

Utanför ställplatsen på den alltid mycket gröna gräsmattan var dom i dag och planterade en del nya träd av olika modeller och arter. Kommer nog att bli en liten fin park där.

I dag blev jag sugen på kantareller så det blev en omelett. Smakade som vanligt väldigt gott.

Kommer förmodligen att köra och handla en del i morgon. Blir nog Aldi som vanligt.

Tillbakablick för 10 år sedan 20131114

Var kvar i Lagos

På kvällen gick vi till centrum och det var inte så långt och väldigt trevligt att gå här.

En liten del av centrum. Väldigt trevligt tyckte vi.

Många små bilfria sidogator där det fanns massor av fina uteserveringar.

Det här var bara så otroligt tjusigt.

Hit men absolut inte längre. Hunden låg där fint när vi gick förbi. Ligger en hund till precis innanför dörren.

Detta blir ett sorgligt slut. Denna utmärglade tik stannade utanför oss vid husbilen. Jag gjorde i ordning en skål med mat och en med vatten och bar ut till henne. Hon åt och drack mycket glupskt. Att hon nyligen hade fått valpar syntes tydligt. Efter en stund gick hon i väg.

Några dagar senare såg vi henne igen. Det kom förbi en häst med vagn och där bakom var hon fastbunden med ett rep. Vagnen var full med några vuxna och många barn och det gick minsann undan så den stackars hunden fick verkligen jobba.

Att se sådan misshandel av djur gör ont ända in hjärterötterna. Tyvärr är det inte ovanlig i södra Europa.

https://dogsofportugal.com/

Här hjälper man hemlösa hundar/katter till ett bättre liv. Ofta har dom bara blivit lämnade på någon gata eller lämnar ägaren in dom för dom inte vill ha sina djur längre. Valpar plockas in som bara har lämnats utanför dörren. Att sterilera sina djur gör dom inte för det är ju billigare att lämpa in valparna till sheltret.

2 reaktioner till “Lite nytt utanför”

  1. Det är hemskt så de behandlar sina djur även katter far illa. I Frankrike har vi många organisationer som tar hand om djuren och man försöker sterilisera alla lösa katter. Lino kommer ju från en sådan organisation och bodde i ett fosterhem utanför Carcassonne när vi hämtade hem honom.

    Ha det så bra !!!

    1. Mitt hjärta blöder för alla dessa djur som blir så misshandlade och är utan hem. Så underbart att ni hittade er underbara Lino och han fick komma till er och nu får ett bra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *