Jobbet fortsatte

2023-11-10

Lätt mulen förmiddag, blåste inget och det var 18 – 20 plus. Jag gick en liten morgonrunda och det kändes bra.

Vid halvnio kom jobbgänget hit och satte igång. Mycket görs manuellt här så det är rätt så många som går runt och skyfflar.

Sen kom det en cementblandare som väsnades lite (inte alls som i går).

Dom jobbade på bra med det tunga arbetet att blanda cement och köra ut den i en skottkärra och bre ut det jämt och fint.

Vid ett blev det lugnt här när dom körde i väg. Dom måste nog ha mat i magen också. Strax efter två kom dom tillbaka och fortsatte jobbet. Vande oss vid ljudet för det var inte så där högt. Dom blev klara med grunden vid halvfem och då började dom städa upp och flyttade betongblandaren upp på lastbilsflaket. Satte upp ett skyddande staket så ingen ska kunna ramla ner där. Klockan fem så körde dom härifrån.

Vädret under eftermiddagen var mulet men inte kallt. Dörren har varit öppen från morgon till kväll.

Stekta kyckling med med kokt ris och thaisås tyckte jag smakade riktigt gott i kväll. Gilla ju kyckling väldigt mycket.

Bakåtblick för 10 år sedan 20131110

Vi var kvar i Porto Covo.

En annan del av Porto Covo. Husen här har tomt på baksidan där dom har utsikt över havet.

En gata ner mot havet.

En annan del av stan.

En bit över havet har man denna vackra utsikt.

Senast lästa bok

”Svärsonen” av T.M Logan är en av dom bästa böcker jag läst på ett tag. Den är till största delen skriven i jagform vilket passar väldigt bra här. Man undrar ibland vad som är sanning, lögn eller inbillning. Sen försvinner ”jag” och det blir dom andra familjemedlemmarna som kommer till ”tals”. Man vet alltid vem det handlar om för varje kapitel inleds med namnet. Mycket välskriven och spännande. Lite trist slut men ändå inte.

Baksidestext:

Abbie praktiskt taget lyser när hon presenterar sin fästman Ryan för sina föräldrar. Stilig och atletisk, framgångsrik, artig och smart. Är han inte den perfekta svärsonen?

Kanske lite för perfekt?

Abbies pappa Ed kan svära på att det är något konstigt med Ryan. Något känns riktigt fel, och han kan inte släppa det. Dotterns bröllop närmar sig snabbt och Ed beslutar sig för att göra allt som krävs för att ta reda på vad Ryan döljer, innan det är för sent.

Ju mer han gräver i svärsonens förflutna desto mer provocerar han resten av familjen som är övertygad om att Ryan är ”den rätte”. Men varningsklockorna i Eds huvud ringer allt starkare.

2 reaktioner till “Jobbet fortsatte”

 1. Den boken har vi lyssnat på och vi tyckte att den var bra.
  De jobbar på bra och naturligtvis måste de ha en två timmars rast.
  Man får väl ta oväsendet med ro precis som vi också gör då vi haft en traktor körandes på det som är kvar av vinfältet. Få se om det kommer att försvinna eller vara kvar. Jag gissar på det första.

  Ha det så bra !!!

  1. Så roligt att ni också gillade den boken.
   I södra delarna av Europa så har man ofta en lång rast mitt på dagen. Kan vara för att det under sommarhalvåret är för varmt att arbeta då.
   Det är väldigt annorlunda mot vad vi är vana vid i Sverige.
   Lite tråkigt om det fina vinfältet kommer att försvinna. Men det är väl det som kallas för utveckling? Eller dom jag kallar för avveckling. Man får själv bestämma vad man tycker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *