Husflytt

2023-11-07

Mest blå himmel i dag med lite små vita moln. Bara svag vind, 17 – 20 grader. Promenaden kändes skön i dag.

Så kom det en lyftkran hit. Den lyfte upp en av barackerna på flaket till ett specialfordon. Den flyttade sedan bort huset och ställde ner det vid muren. Tog sedan nästa barack med tvättstugan och gjorde likadant med det. Det var ett djäkla oväsen här i några timmar. Nu står det bara en barack kvar med toa/dusch. Får se vad som händer i morgon här!

Det är inte många husbilar här nu vilket det inte brukar vara vid denna tiden på året . Det är därför dom gör detta jobbet nu på vintern.

Vädret har varit sommarlikt här i dag. Mest sol hela dagen och ingen blåst. Vi har haft dörren öppen hela dagen och det gillar vi att ha.

Tillbakablick för 10 år sedan 20131107

Vi var kvar i Nazaré.

Här sitter dom och säljer lite av varje, mest dukar och andra handarbete.

En bit av en gata på stan.

En annan gata med massor av affärer.

Frukt och grönt i mängder samt en del flaskor och annat inne i affären.

Vågorna slog in över stranden denna dag.

Ett collage nere vi hamnen och utfarten därifrån.

Sist lästa bok

”Parasiten” av Sofie Sarenbrant Var minst lika bra som dom föregående böckerna. Gillar när dåtid och nutid flätas samman så det blir en helhet. Mycket spännande och en väldigt intressant handling om vad som kan hända när en dom blir felaktig. Eller när en mamma skyddar sitt barn. Slutet mycket dramatiskt och inte helt bra.

Baksidestext

Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem.

Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.   

PARASITEN är den elfte fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På sitt karakteristiska sätt skildrar Sarenbrant samhällsaktuella teman. Parasiten handlar om när livet slås i spillror över en natt. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser. 

3 reaktioner till “Husflytt”

    1. Det är en ställplats och vi är så nyfikna på vad som kommer att hända.
      Jag tycker det är så roligt att titta tillbaka i tiden som har varit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *