Skurar och sol

2023-11-04

Mest regn hela förmiddagen och väldigt blåsigt, 19 plus. Gick en sväng när det var uppehållsväder. Väldigt hög luftfuktighet på gränsen till duggregn. Sen kom dom kraftiga skurarna hit och det kändes ibland som att molnen öppnade sig och tömde ut allt vatten över oss på en gång.

På eftermiddagen tittade faktiskt solen fram ett tag och värmde så skönt. Passade på att gå ut en stund. Varken långt eller länge för det blåste ännu alldeles för mycket.

Det var mycket folk som gick ut under eftermiddagen. En del skulle väl och handla och kom tillbaka bärande på kassar. Andra skulle kanske besöka någon av Peniches många restauranger. Sardinha lär visst vara ett populärt ställe som personalen här rekommenderar. https://www.restauranteasardinha.com/

I morgon ska vi byta plats och köra och handla. Finns en del skrymmande som det är dags att fylla på med. Angående platsbytet så vill personalen att vi ska stå längre bort ifrån toa/dusch barackerna när dom ska flyttas på måndag. Kommer hit några stora kranar och ska flytta på dom. Vad som kommer att hända sedan vet vi inte riktigt men lär väl få reda på det. Ska visst hålla på ca en månad.

Tillbakablick för 8 år sedan, 2015

Vi var i Peniche.

Genom den lilla smala och låga tunneln har jag gått många gånger. Mycket trångt när det kom bilar så det gällde att hålla sig ordentligt mot väggen. På andra sidan ligger det stora parkeringsplatser där man förr fick parkera med husbilar.

Om man fortsatte rakt fram i stället så kom man till centrum och detta torg. Uteserveringar finns det gott om.

Här finns höga vallar som skydd mot stranden. Men när det blåser så flyger sanden ändå och lägger sig där det är stopp.

Sist lästa bok.

Bergatrollet av Caroline Grimwalker, Leffe Grimwalker har skrivit denna bok. Där kan man verkligen tala om högt tempo och mycket spännande. Råkade börja på fjärde boken så det kändes lite rörigt i början. Ska börja på första boken sedan. Ser fram emot att läsa böckerna i denna serie.

Baksidestext:

En torped kommer till December och John Wagner dras in i ännu en svettig jakt på liv och död. Den senaste tidens alla brott har gjort att Sveriges journalistkår börjat flockas i staden. Detta ställer till det för Kim Cordell på ett oväntat sätt. Ska hon behöva sälja sin själ till djävulen för att få fortsätta sin maniska privatspaning?

I den här serien är det ingen som håller igen, varken huvudkaraktärerna eller deras motståndare. Men en sak är säker – när du kommit till December blir det svårt att lämna.

En kommentar till “Skurar och sol”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *