Skön dag

2023-10-25

Förmiddagen var som en härlig svensk sommardag. Det var 20 plus, ingen vind och solen lyste från en klarblå molnfri himmel. Blev en skön promenad i närområdet.

Eftermiddagen var lätt mulen och det kom någon liten kort regnskur. Kändes fortfarande som svensk sommar.

Här händer i stort sett ingenting om dagarna men dom försvinner fort ändå. Är rätt så nöjd med att läsa, surfa på nätet, lyssna på svensk radio och ta en och annan promenad. Sen så finns det ju alltid lite annat att syssla med som inköpsplanering och lätt städning.

Kör nog med husbilen till Aldi i morgon för att storhandla, listan har blivit lång nu.

Spagetti med riven parmesan och ketschup till middag i kväll. Enkelt och gott.

”Dödlig lögn” av David Baldacci Har jag läst nu. Rätt så rörig ibland med många personer att hålla reda på. Dessutom så var det många som hade flera namn som hade ändrat sig under tid. Men det klarnar efterhand och blir riktigt bra och spännande. Väldigt bra slut.

Baksidestext:

Mickey Gibson, före detta New Jersey-polis, kombinerar livet som ensamstående mamma med distansarbete online. Efter att ha blivit övergiven av sin man har Gibson tvingats ge upp sin karriär inom polisen. För att försörja sina två barn arbetar hon istället på distans som privatutredare för ett företag inom skuldindrivning.

När en av företagets administratörer, Arlene Robinson, ringer upp Gibson och ger henne ett nytt uppdrag ser Gibson en chans att dra in extra pengar. Gibson ska besöka en fastighet och upprätta ett enkelt utmätningsprotokoll över inventarierna. I stället klampar hon rakt in ett mordfall när hon påträffar de förtorkade kvarlevorna efter en mördad man. När polisen tillkallats och kontrollerat Gibsons uppgifter visar det sig att det inte existerar någon Arlene Robinson på företaget som hon arbetar för. Vem var kvinnan som gav henne uppdraget och varför? Vem var den mördade mannen?  

När hon på nytt blir kontaktad av Robinson är det början på en dödlig katt- och råttalek där Gibsons tidigare kamp mot den organiserade brottsligheten i New Jersey på nytt hemsöker hennes liv.

2 reaktioner till “Skön dag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *