Fotboll

Här stod jag i Karlskrona och tittade på när ubåten kom upp. Det kändes märkligt tyckte jag. Första och ända gången jag har sett det.

2023-08-20

Efter en något regnig natt var det uppehåll på morgonen. Gick en liten tur bara för att jag ska. Det är faktiskt skönt att gå lite.

Vi lyssnade sedan på VM finalen i fotboll och vi gillade att Spanien vann. Det gjorde dom bra.

Kände inte för att köra i dag så vi blev kvar. Vädret var som vanligt med växlande molnighet och lite sol emellanåt och ingen besvärande vind.

Mot kvällen blev det övervägande sol och det var ju bra för det var fotbollsmatch på Borås Arena i kväll. Elfsborg, som leder allsvenskan, mötte Mjällby, som ligger sjua.

Vid halvfemtiden började det att strömma hit många personbilar för att parkera. Matchen började 17.30 och då var det nästan fullt här. Och det var väldigt många som hade gulsvarta tröjor, halsdukar och lite annat.

Elfsborg, laget i mitt hjärta, vann med 2 – 0 och behåller därmed ledningen i allsvenskan. Blev mycket fotboll idag ifrån mig som egentligen inte är så idrottsintresserad. Men ibland så är jag det när jag tycker det är roligt. Måste nog erkänna att det många gånger beror på dessa otroligt engagerade och duktiga reportrar som finns på radiosporten. Dom kan konsten att vara medryckande!

Sedan skulle ju alla ut härifrån när matchen var slut. Men det gick väldigt smidigt och efter ca en kvart så var det i stort set hel tomt igen.

Vi hade en trevlig kväll med mycket att titta på vilket vi verkligen gillade.

Stek korv med makaroner åt vi till middag vilket var helt ok. Nu är det många år sedan jag åt en läcker söndagsstek tillagad i gryta och med goda grönsaker, potatis och en otrolig god gräddsås. Jag längtar efter detta, så otroligt mycket nostalgi. Tar litet tid att laga men är helt klart värt den tiden. Helst så ska det vara min mamma (död sedan länge) som gjorde det och då skulle det vara kött ifrån en gödkalv. Var svårt att få tag på för 40 år sedan och finns det överhuvudtaget nu att köpa? Så länge sedan är det som jag åt det!

I morgon blir det en förflyttning till någon annanstans.

Men så är det för jag har tinnitus sedan många år tillbaka. Fick det 1975 efter en mycket kraftig förkylning. Ibland är det jobbigare än ibland. Vid sömnbrist kan det verkligen var mycket jobbigt. Men vet efter alla år hur jag kan hantera det så det blir mer uthärdligt.

4 reaktioner till “Fotboll”

 1. Minns för ca 65 år sedan när jag var barn och vi åt söndags middag hos farmor. En stor järngryta puttrade på vedspisen med söndagsstek, det luktade och smakade så gott. Fint barndomsminne.

 2. Sus i öronen är väl något alla har av och till men tinnitus har jag tack och lov inte. JR har en släng av det men han klagar sällan.
  När jag var yngre låg jag ofta och slumrade till fotbollen som min pappa alltid tittade på om söndagarna. Tipsextra och engelsk fotboll. Så skönt att slumra till.
  Kalops var min favorit som liten och nu äter vi ofta beuf borgogne på vintern. Roligt med matminnen.

  Ha det så bra!!!!

  1. Sus i öronen och tinnitus går inte att jämföra. Tinnitus kan vara väldigt jobbigt men man kan lära sig leva med det.
   Visst är det roligt med matminne?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *