Första gången

2023-07-10

Sol på förmiddagen i dag och väldigt varmt och kvavt, 18 – 25 grader. Blev en kort promenad.

Vid 11-tiden backade vi ut och fortsatte till ICA. Jag gick dit med en liten kundvagn som i dag inte blev så full i dag. Tog lång tid fast jag inte skulle handla så mycket. Hittade ju inget i denna butik så det blev en massa letande. Men fick nästan allt som stod på listan och bara lite som inte stod där. Får skriva upp det igen.

Skiftade parkering till den utanför COOP. Den låg närmre till Bolaget som jag sedan gick till. Mitt vin är så gott som slut och jag vill gärna dricka ett glas ibland. Tog en stund att ta sig fram och tillbaka och det var ruskigt kvavt och kvalmigt.

Vi körde sedan mot Ulricehamn. Mötte många husbilar i dag av olika nationaliteter. Blev en paus vid Kullens rastplats. Dags för kaffe och latrintömning.

När vi kom fram till Ulricehamn körde vi och kollade dom platser där man får stå med husbil. Allt upptaget vilket vi i och för sig hade räknat med. Fortsatte mot Tranemo där det finns en rätt så ny ställplats vid Parkudden.

Möjligen tycker vi att det ligger lite avsides men det kan också var ok ibland. Första gången som vi är just här.

Vi kom dit och gillade vad vi såg. Parkerade på lämplig plats, fanns bara en husbil här. Kopplade in el och svischade iväg 150:- till Parkuddens vänner.

Inte alls så dumt att stå här.

Började regna när vi körde hit och det höll det på med ett tag. Blev lite uppehåll då och då. Blev lite svalare och det var skönt.

Stekt rimmat fläsk med potatisbullar och lingonsylt smakade gott till till middag ikväll.

”Den siste i sitt slag” av Gregg Hurwitz var en spännande bok som vanligt av denne författare. Som vanligt otroligt många mord och grymma sätt att ta livet av folk. Dessutom är ju hjälten en människa med onaturliga krafter och förmågor. Men jag gillade den, händer ju något hela tiden.

Baksidestext:

Föräldralöse Evan Smoak rekryterades till Orphanprogrammet, ett hemligt projekt där han utbildades till mördare, anlitad av regeringen. Han bröt med programmet och blev Nowhere Man, med uppdrag att hjälpa desperata människor i knipa. Men snart märker han att mäktiga krafter är ute efter honom. Regeringen har eliminerat de andra i Orphanprogrammet och Evan Smoak är ett alltför stort hot.

Länge har Evan legat flera steg före sin förföljare, men han begår ett misstag …

Presidenten erbjuder honom en deal – döda en rik och mäktig man som är för farlig för att få leva, och i utbyte låter hon Evan gå. Men när Evan lämnade Orphanprogrammet lovade han sig själv att endast använda sina krafter för de som verkligen förtjänade det. Nu måste han välja vad som är viktigast – principerna eller livet självt.

2 reaktioner till “Första gången”

 1. Ser ju väldigt fint ut i Tranemo. Undrar hur utländska husbilar gör för det finns inte swisch i Europa.
  Vi har inget sånt och det är väl tur att vi inte ska upp till Sverige då.
  Det blir först i höst som vi kör ut i Frankrike. Få se var vi hamnar då och det utan swisch.

  Ha det så bra !!!

  1. Det undrar vi också?
   Finns det verkligen inte något motsvarande i Frankrike?
   Men nu undrar jag varför ska ni köra utanför ert nya hemland som har så mycket fint att erbjuda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *