Tyvärr inget positivt

2023-07-06

Regnig morgon, ingen vind och 15 plus. Var ett litet uppehåll och då passade jag på att gå ut en kort sväng.

Taxin skulle komma 11.50 och fram till dess fördrev vi tiden med internet, läsning och lite pysslande. Bilen kom punktligt och tog oss till sjukhuset i Borås.

Påbörjade sedan den långa promenaden till lungkliniken. Först hiss sedan en lång promenad sedan en hiss till och så var vi framme i väntrummet. Satte oss och väntade . Vi var i mycket god tid. Hade tid hos läkaren klocka två och nu var klockan bara halv ett. Det kan bli så när man åker med sjukresor, bara att acceptera. Vi är duktiga på att vänta, har tränat länge och mycket på det.

Läkaren hämtade oss punktligt och vi gick till hans rum en bit bort. Han började med att informera sig om Hasse hälsa och han verkade nöjd med svaren. Sedan så kom dråpslaget.

Tumören hade växt ett par mm. Visserligen hade den lilla försvunnit men läkaren tyckte att det var oroväckande att den hade växt. Efter långt samtal och information så föreslog läkaren och dom skulle sätta in immunterapi. Det innebär att man stärker det egna immunförsvaret. Det sker på sjukhuset genom dropp och var tredje vecka. Blodprov ska tas innan. Och sedan röntgen enlig planering var tredje månad. Detta kan man få hålla på med väldigt länge. Möjligen kan det bli dropp var sjätte vecka när dom har utvärderat det efter några veckor. Länge kan var över två år.

Fick sedan träffa en helt underbar sköterska som kommer att vara vår kontaktsköterska under behandlingstiden. Finns en till. Känns så bra att ha denna kontakt att kunna vända sig till om det uppstår några problem. Hon gick lugnt och noggrant igenom vad som skulle hända och informerade om vilka biverkningar som möjligen kunde uppstå. Fick med en pärm hem med information.

Detta är svensk sjukvård när den fungerar som den ska. Mycket bra.

Finns ingen garanti om att bli botad men kanske förlänga livet i några år. Vi bestämde oss i alla fall för att prova detta. Så på onsdag nästa vecka ska Hasse få sin första behandling. Sedan får vi se hur det går. Såklart kan vi avbryta precis när vi vill.

Så det blir inget Norrland för oss denna sommar heller. Men vi kommer att köra runt en del i det vi kallar för närområdet. Så där 30 – 40 mil, kanske längre, och då har vi ju kommit rätt så långt. Tror att vi fortfarande kan upptäcka nya platser. Nu ser vi positivt på framtiden. Kan ju faktiskt även ta en tur till Tyskland också om vi känner för det.

Vi skulle ta oss hem igen efter läkarbesöket. Ringde efter sjukresa och den skulle ta en timme innan den kom. Vi är ju vana vid att vänta så det var ju inget problem. Taxin skulle komma 15.50. Men det gjorde den inte. Ringde och efterlyste den 16.05. Då hade den kört till Skene lasarett i stället. Alltså fick vi vänta 40 minuter till innan den kom för att hämta oss. Men vi är väldigt vältränade och duktiga på att vänta. Men fy fan så tråkigt.

Taxin kom och tog oss hem och det var så himla skönt att komma hem igen. Vi var verkligen trötta efter denna dag. Beställde kebabrullar av Omer för jag orkade inte att fixa till någon mat efter denna omtumlande dag.

Smakade väldigt gott och så klart har vi mat till i morgon också.

9 reaktioner till “Tyvärr inget positivt”

 1. Då är det som du skriver, se det positiva i det hela. Biverkningar finns det ju på all behandling men vad har man för val.
  Visst finns det mycket att uppleva i ”närområdet ” som du skriver.
  Har full förståelse för att du inte hade ork över för matlagning.
  Hälsa Hasse att vi håller alla tummar för honom och ytterligare styrkekramar till er båda.

  1. Vi tar en dag i taget oh försöker göra det bästa av situationen.
   Tack för omtanken.

 2. Så tråkigt att höra, hoppas nu på att den nya behandlingen ska ge ett bra resultat och ge Hasse och er många fler fina år. Ja när vården fungerar så är den jättebra.
  Vi tänker på er.
  Kram UllaåErkki

  1. Vi hoppas så klart på bra resultat flera trevliga år tillsammans.
   Tack för omtanken.

 3. Nej, så tråkigt men nu hoppas jag verkligen att behandlingen ska ge positivt resultat.
  Det ska ju bli bättre väder i södra Sverige så det är väl ändå en tröst när ni inte kan köra uppåt.
  Kebabrullen var ni absolut värda.

  Ha det så bra !!!

  1. Vi överlever ett tag till möjligen i några år till. Men vi kan ju dö när som helst så är det.

    1. Har vi inte minsta tanke på. Undviker vi så länge vi kan. Har liksom inte tid med det. Vi skjuter upp det mesta till morgondagen som en känd författare också gjorde nämligen Fritiof Nilsson Piraten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *