Blev regn i dag

En bild från 2015 som jag gillar väldigt mycket. Den är tagen vid sjön vid Tönnebro en tidig morgon när jag gick en morgonpromenad med Zacko.

2023-06-26

Denna måndag började med sol ifrån en klarblå molnfri himmel. Vinden var svag och luften lagom varm, 17 plus. Skönt väder för en promenad.

Temperaturen steg snabbt, vilket den har gjort dom senaste dagarna, till 28 plus och i solen var det betydligt varmare. Det var väldigt kvavt också.

Väderprognosen för eftermiddagen/kvällen var att det skulle komma in stora mörka moln. Det skulle även bli något svalare vilket vi längtar efter.

Så det vi har gjort i dag är att vänta på väderomslaget.

Molnen kom hit och det blev någon grad svalare. Strax innan 5 började det blåsa rätt så kraftigt. Regnet kom sedan kvart i 6, lite lugnt till att börja med. Åskade även lite.

Kommer nog att regna hela kvällen och även en del i morgon enligt prognosen. Men det behövs verkligen.

Det blev uppehåll i regnet vid 7 tiden. Då passade jag på att gå och tömma latrin vilket görs när det är jämna datum. Sedan så var det uppehåll i flera timmar.

Men strax innan 10 så återkom regnet. Luften känns så mycket behagligare, liksom nytvättad.

Stekt potatis med pannbiff och lök blev det i kväll. Tog på en klick med beasås och det blev väldigt gott. Jag tycker att beasås passar till det mesta. Är ju så gott.

”De misstänkta” av Paul Cleave var väldigt bra och spännande. Något annorlunda att både läsa i jagform och i berättarform (eller vad det heter). Kom liksom in under huden på en av dom misstänkta. Tempot är högt och man ska inte tro på vad man läser. Det har efter några sidor till blivit helt annorlunda.

Baksidestext:

De framgångsrika deckarförfattarna Cameron och Lisa Murdoch från Nya Zeeland är ett lyckligt gift par vars böcker toppar bestsellerlistorna över hela världen. Under sina bokturnéer har de i flera år skämtat om att de vet allt om hur man kommer undan med mord. Det är trots allt deras jobb att skriva om det.
När deras sjuårige son Zach försvinner undrar polisen och allmänheten därför om de har bestämt sig för att bevisa vad de så länge har hävdat …
Försöker de visa hur man begår det perfekta brottet?
En laddad och nervkittlande intrig gör De misstänkta till en plågsamt oförutsägbar thriller, fängslande hela vägen fram till det explosiva slutet.

Kan hända märkliga saker i tvättmaskinen och torktumlaren men något lock har jag aldrig fått tillbaka.

2 reaktioner till “Blev regn i dag”

  1. Vi använder aldrig strumpor från maj till oktober så dem sparar vi på till de andra månaderna.
    Här nere använder man inte mycket plast så det blir glas för vår del och det vill jag inte hitta i tvättmaskinen.

    Ha det så bra !!!

    1. Nä men det var sånt som hände förr i tiden när strumpor användes mer. Och i synnerhet när man var flera i familjen. Numera användes enbart svarta likadana strumpor. Märker inte om någon har försvunnit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *