Som en vanlig dag

För 10 år sedan stannade vi i Tönnebro på väg norrut. Det var otroligt mycket trafik och den stora parkeringen var mycket full med bilar. Det var en söndag efter midsommarhelgen.

2023-06-23

Lite molnig i dag också men med mycket sol. Svaga vindar som svalkade lite och temperaturen var mellan 15 – 22. Väldigt bra midsommarväder tycker jag.

Vi firar inte något alls i dag, är ju inte så förtjust i helger överhuvudtaget. Men vi vill ha matjessill, nypotatis, gräddfil och gräslök. Någon skiva gravad lax med hovmästarsås smakar också gott. Kanske lite annat också. Men det äter vi även på andra tider under året.

Tycker mest det är skönt att slippa lyssna på ”Små grodorna” och annan musik som spelas när folk ska ranta runt midsommarstången. Det sägs att man ska ha barnasinnet kvar men det har inte jag. Tycker inte om sällskapslekar eller spel. Är så himla tråkigt vilket jag nog har tyckt nästan alltid.

En trevlig promenad i sommargrönskan och en bra bok gillar jag bättre.

På eftermiddagen lyssnade jag, som vanligt, på radion. Som varje midsommarafton lyssnade jag på ”En Midsommarnatt Special”. Tycker den är lika bra varje år fast jag vet vad som kommer att hända.

Maten smakade bra, vi gillar ju sill i dom flesta former. Ny potatis är gott och jag kokte för att ha över för att äta kalla eller steka. Men jag tycker inte om att dom är jordiga, fanns tyvärr inga tvättade att köpa.

Denna dagen har kommit och gått och inte lämnat några djupare spår. Precis som vilken dag som helst.

2 reaktioner till “Som en vanlig dag”

  1. Önskar ändå en glad midsommar. Kanske för att man ska göra det. Håller med om detta med lekar och sällskapsspel är vedervärdigt. Tycker mer om pussel och korsord.

    Ha det så bra !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *