Ingen trängsel

2023-06-01

Lite växlande molnighet i dag, småblåsigt med sval vind och 14 – 19 plus.

En bild ifrån morgonpromenaden.

Verkar som jag nu börjar återta den goda vanan med en liten morgonpromenad. Inte så långt eller fort men bättre än inget. Nu var det Gustava som hängde med.

Hasse gick några svängar under dagen med Rulle. Tur att vi ha Rulle vilket underlättar mycket för oss.

Blev lite blåsigare på eftermiddagen och vinden låg på mot dörrsidan. Antingen blåste dörren upp för att sedan blåsa igen. Då fick den vara stängd i första hacket så det kom in lite luft i alla falla. Gick utmärkt att ha fönster öppet.

Här är ingen trängsel. Stod två husbilar här i natt och som körde iväg under förmiddagen. Stod sedan en till här under dagen men den körde också iväg. Kom en till strax efter fem och parkerade en bit ifrån.

Över planen på annat håll på eftermiddagen.

Jag gick sedan en sväng med Rulle på eftermiddagen, måste försöka att hålla igång gångapparaten så gått det går. Är så lätt att stelna till.

Sedan hände det något. Vi hörde ett högt brak och tittade ut. Då såg vi att en personbil precis hade tappat sitt släp. Bilen bakom hann väja undan så det hände ingen olycka.

Två män kom sedan ur bilen och gick bort till släpet och kollade vad som hade hänt. Sedan gick den ena mannen till bilen och körde in den på en lite tvärgata. Den andra tog upp släpet på trottoaren så det inte skulle vara i vägen. Efter det så knuffade dom iväg släpet till samma tvärgata. Det hela tog inte så lång tid. Kunde ju gått riktigt illa men det var bra att det inte gjorde det.

Raggmunk med rimmat stekt fläsk och lingonsylt åt vi till middag i kväll. Vi tycker det är jättegott.

Skönt att stå stilla i dag. Blir kanske någon dag till.

Ibland får man be om hjälp vilket jag alltid har haft svårt för men nu får jag lära mig det. Har insett att jag numera inte klara allt själv men än så länge det mesta.

4 reaktioner till “Ingen trängsel”

 1. Ja be om hjälp är man ju inte riktigt van med. Är också en sån där som ”kan själv” ända sedan barnsben.
  Det är viktigt att hålla igång lederna så de inte stelnar. Här går det ju bra när vi inte har kylan som är i Sverige på vintern.

  Ha det så bra !!!

  1. Kan själv men är glad för den hjälp jag får när jag frågar efter den.
   Men så bra lederna i kroppen fungerar nu när det är varmare på sommaren.

 2. Helt klart att man måste kunna ta emot hjälp men förstår dig precis.
  Fick plötsligt näthinneavlossning förra tisdagen med mobilförbud och läsförbud. Operation i Mölndal i tre och en halv timma. Sen ligga plant på höger sida natt som dag. Idag har jag läst din blogg från flera dagar.
  Tur att Rolle knäböjer åtta gånger om dygnet ( ger mig ögondroppar) och jag skojar och säger att han friar 😉
  Han får ja varje gång. På tal om hjälp.
  Hälsningar till er båda från oss

  1. Det gick fort, så obehagligt. Var en rätt så lång operation.
   Så många gånger om dagen med ögondroppar.
   Det gäller att ha en humor i den situationen. Förstår att du nu är på bättringsvägen. Hoppas att synen blir bra bra igen.
   Kramar till er båda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *