Tillbaka i Sverige

Vi var i vackra Ludvika för 10 år sedan.

2023-05-13

Morgonen var som väntat solig och lite sval, 13 plus och natten hade varit lite kallare. Inomhus omkring 17 plus och det tycker vi är en bra temperatur att sova i.

Tog det rätt så lugnt på morgonen vilket vi egentligen inte hade tänkt att göra men valde det för att vi kunde. Vid lagom tid gick jag ut och drog ut elkontakten och så körde vi iväg till Puttgarden. Det var inte så mycket trafik så det gick rätt så snabbt. Strax innan 10 kom vi fram till färjeterminalen. Jag hade biljetten i min mobil redo så jag lämnade den till Hasse och han höll fram den mot en personal som scannade den och vips så blev vårt kvitto utskrivet och där stod det till vilken bana vi skulle köra. Mycket snabbt, smidigt och enkelt. Nästa färja skulle avgå 10.15 så det blev snart ombordkörning för oss. Slapp att köra upp i dag utan vi fick köra ombord på nedre däck vilket vi gillade.

45 minuter senare var vi i ett soligt och varmt Danmark och körde av färjan. Inga kontroller fanns. Vi körde till första rastplatsen där det blev en kort paus med lite skaffning. Det var inte mycket trafik här heller!

När vi kom närmre Köpenhamn så ökade trafiken något. Men det var ovanligt lite trafik förbi Köpenhamn i dag och det var ju skönt tyckte vi.

Sedan så körde vi ner i tunneln och efter ett tag upp ur den och upp på bron. Det var bra sikt i dag och så fint att titta ut över Öresund och bort till Malmö. Underbar utsikt.

Passerade betalstationen utan problem. Har ju brobizz.

Inte en tulltjänsteman i sikte!

Vi körde till till första rastplatsen för en liten pause och åt lite vindruvor, gott med lite fruktpauser.

Vi fortsatte sedan (precis som vi brukar) till Örkelljunga. Körde till ICA där jag köpte Skogaholmslimpa (som vanligt) samt två räkbakelser till oss.

Fortsatte sedan till BiÖ där vi körde in och parkerade där vi brukar stå.

Fanns bara två husbilar här men det kom två till under kvällen. Jag gick ut och kopplade in elen.

Så klart åt vi dom jättegoda räkbakelser till middag i kväll. Vi blev jättemätta och jag upprepar att dom var supergoda.

Lyssnar på Mello i kväll. Men inte till det är slut. Ja, ja det blir som det blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *