Fin sista dag här

2023-05-12

Underbart solig morgon, 16 plus och bara en svag vind.

I dag blev det en trevlig promenad runt den fina lekplatsen som finns här. Kom en hund runt mig som ville jag skulle kasta ett bollsnöre till honom. Men då kom hundens matte och gjorde det. Tyckte det var trevligt med en liten hundhälsning.

Hasse gick och handlade några gånger i dag också. Jag tycker det är så skönt att slippa handla eftersom det är jag som annars brukar göra det. I dag så köpte han bland annat papperstallrikar och det blev jag väldigt glad för. Så skönt att bara slänga utan att torka bort en massa kladd på tallriken. Slösa på vatten gör man inte i husbilen vilket vi aldrig har gjort.

Det kom hit två svenska husbilar mitt på dagen. Hasse gick bort till dom och talade om vad det numera kostar här. Dom tyckte det hade blivit alldeles för dyrt och körde härifrån. Vet inte om dom stannade på den andra ställplatsen här som är en del billigare.

På eftermiddagen var det soligt och varmt och lite blåsigare. Men vinden kommer ifrån det håll som vi inte har dörren. Väldigt skönt här utanför. Passade på att klippa Hasses hår som nu hade blivit väldigt långt. Det blev han så glad för. Han gillade absolut inte att vara långhårig.

I morgon är det dags för oss att lämna Grossenbrode för denna gång. Tror inte att vi kommer att köra hit fler gånger med dessa höga priser. Nu är det dags för att köra vidare till Sverige tycker vi.

Jag köpte biljett till färjan i dag på Scandlines hemsida vilket var rätt så enkelt att göra. Laddade även ner appen till mobilen. Biljetten fick jag sedan på mejl. Trodde den skulle komma i appen men den funktionen fungerade inte! Lite dåligt tyckte jag.

”Drönarhjärta” av Lars Wilderäng var en mycket bra och tänkvärd bok. Absolut med militär inriktning, spionage och mycket vapen. Författaren skriver bra och handlingen är spännande och trovärdig. Han vet helt klart vad han skriver om, tror det ligger mycket research bakom. Men som roman har ju författaren mycket frihet att göra storyn så bra som möjligt. Och det har han gjort. Mycket om personliga relationer och det är ju alltid intressant. Ser fram emot nästa bok i denna nya serie.

Baksidestext:

Året är 2016. Transportstyrelsen har röjt den svenska underrättelsetjänstens hemliga agenter och Sverige står utan ögon och öron på marken för första gången på decennier. När en oväntad upptäckt görs på Gotland skickas Hanna Hjerta, vid specialförbandsystemets sektion för operativ teknik, dit för att delta i utredningen. Underrättelsetjänster från världens alla hörn vänder sina blickar mot Gotland, samtidigt som omvärldsläget blir alltmer spänt. Insatsen visar sig bli mer omfattande än Hjerta först trott, och hon dras allt djupare in i en storpolitisk konflikt vars konsekvenser riskerar att bli förödande. En plan med allt större insatser tar sin form, men kommer de att lyckas innan det är för sent?

i kväll åt vi fläskfilé i rödvinssås med kokt potatis och små goda röda tomater. Det var väldigt gott tyckte vi.

2 reaktioner till “Fin sista dag här”

  1. Tråkigt att det blivit så dyrt på Grossenbrode. Men ni hittar säkert en ny fin ställplats att stå på som är billigare. Vi brukar alltid stå vid Siegen som ligger bra till när man åker hem.
    Ni är väl i Sverige idag och har tur för det ska bli bra väder nu.

    Ha det så bra !!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *