Väldigt veliga i dag

2023-05-14

Solig morgon, lite småblåsigt och 12 plus. Lagom svalt i natt med 15 plus och vid den temperaturen sover vi gott.

Gick en mycket kort promenad med stavarna för att piggna till lite. Sov lite för länge och behövde frisk luft för att vakna. Bryggde kaffe (kokte vatten på gasolen) och det går nu så bra. Börjar bli van!!

Sedan så satt vi och velade om vi skulle stanna kvar här eller köra till Rydal. Efter en kopp kaffe och så goda smörgåsar med Skogaholms limpa så tog vi så småningom beslut om att köra till Rydal. Vi kom iväg vid tretiden efter att ha tömt latrin och sopor.

Det var inte mycket trafik i dag. Gick lite långsamt förbi ett tag där det var vägbygge och vi hade bara enfilig mötesväg. Men det var absolut inga problem.

Mötte en hel del husbilar som vi vinkade till och dom flesta vinkade också. Vi tycker det är trevligt även om vi nu för tiden måste vinka ofta. Är ju inget som är jobbigt tycker vi utan mest trevligt.

Vi körde till Skene och till Preemmacken för att tanka. Vi har ju rabatt där genom HBK/SÅIFA.

Vi fortsatte sedan till Rydal. Jag gick till lägenheten för att tömma postfacket. Det var bara halvfullt efter drygt två månader. Öppnade alla kuvert och det fanns inga överraskningar där.

Parkerade sedan vid lekplatsen där vi har övernattat många gånger. Numera går vi inte in till lägenheten utan stannar kvar i husbilen. Det är bekvämast tycker vi. Vet inte hur vi sak komma in i lägenheten med Hasses rullator. Den är absolut inte tillgänglighetsanpassad. Och tvättstugan kan vi inte heller använda oss av. Ligger i källarplan med många höga trappsteg ner. Får nog ta kontakt med hyresgästföreningen för att få detta anpassat för oss med lite problem med tillgängligheten.

2 reaktioner till “Väldigt veliga i dag”

  1. Trappor är ett gissel och vi valde ett enplanshus på grund av mitt ben och fot. Förre ägaren hade också problem och gick med rullator så vi har inga trösklar, en sk italiensk dusch, samt att vi har en liten fin cementerad gångväg så jag inte behöver använda den lilla trappan från uppfarten.
    Värt mycket när man har problem att gå i trappor.

    Ha det så bra !!!!

    1. Så bra ni har det med vad som kallas tillgänglighetsanpassat. Vi vill också ha det men än så länge får vi jobba på med det som vi har i husbilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *